Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

DuckDuckGo lanserar ‘Email Protection’ beta som tar bort spårare från e-post

I sammanhanget: Enligt en studie som publicerades i Proceedings on Privacy Enhancing Technologies 2018 innehåller 70 procent av e-postmeddelandena vi har spårare. Företag lagrar vanligtvis dessa datainsamlingsenheter i bilder eller ikoner. Det enda effektiva sättet att undvika dem är att stänga av inbäddade bilder i dina e-postinställningar.

På tisdag tillkännagav sekretessfokuserad sökmotor DuckDuck Go en ny tjänst som skyddar användarnas integritet genom att ta bort spårare från e-post. E-postskydd ger användarna en “Personal Duck Address” som tar bort dolda datainsamlingsobjekt som spårningspixlar i bilder och vidarebefordrar dem till din vanliga inkorg, oavsett om Yahoo, Gmail eller andra.

DuckDuckGos e-postskydd är en automatiserad process som inte läser eller sparar dina e-postmeddelanden. Det slår ut de irriterande spårarna, tar bort dem, skickar e-postmeddelandet till din vanliga adress och tar sedan bort e-postmeddelandet permanent från sin server. Det kommer också att berätta vilken typ och antal spårare som tas bort från varje e-post.

När DuckDuckGo-appen eller -tillägget används kan användare dessutom anonymisera sin e-postadress genom att skapa en slumpmässig privat Duck-adress för användning med webbplatser och tjänster som kanske vill skräppost eller dela e-postdata med tredje part. Anonyma konton på begäran vidarebefordrar meddelanden till din primära inkorg precis som en vanlig Duck-adress. Dessa är dock menade som disponibla konton. Användare kan när som helst inaktivera dem om skräppost blir utom kontroll.

E-postskydd är för närvarande i sitt beta-tillstånd medan DuckDuckGo tränar kinksna. Konton är gratis, men det finns en väntelista för att gå med. För att begära en adress, öppna inställningarna i DuckDuckGo iOS- eller Android-appen (eller DDG-webbläsartillägget) och välj Betafunktioner-> E-postskydd och klicka sedan på “Gå med i den privata väntelistan.” Appen skapar en tidsstämpel som bara finns på din enhet. När det är din tur kommer DuckDuckGo att kontakta dig med instruktioner om hur du gör anspråk på din e-postadress.

Bildkredit: Dawit