Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Du måste uppdatera alla dina Apple-enheter just nu

Skjut inte upp den där Apple-uppdateringen längre! Apple varnar iPhone, iPadoch Macbook-användare av en stor säkerhetsrisk som kan sätta din information i fara.

Medan Apple-enheter är kända för sin säkerhet, finns det inget som heter en 100 % säker enhet, vilket är anledningen till att det är så viktigt att hålla dina telefoner, bärbara datorer och surfplattor uppdaterade.

Detta är definitivt fallet för Apple-enheter idag, eftersom företaget uppmanar användare att uppdatera sina enheter så snart som möjligt för att undvika att vara sårbara för attacker för länge.

Apple: Uppdatera dina enheter nu

Apple meddelade i veckan att en säkerhetsrisk hotade dess familj av enheter. Det stämmer, iPhones, iPads och Macbooks är alla i riskzonen, och företaget insisterar på att alla uppdaterar sina enheter så snart som möjligt för att minska risken.

“En applikation kan ha möjlighet att exekvera godtycklig kod med kärnbehörighet. Apple känner till en rapport om att det här problemet kan ha utnyttjats aktivt.”

Det låter ganska illa, men det är faktiskt värre. Apple sa att sårbarheten kan tillåta hackare och andra skändliga aktörer att få “full admin-åtkomst” över dina enheter, vilket som du kan gissa inte är bra.

Lyckligtvis är det en enkel lösning. Allt du behöver göra är att uppdatera din enhet till det senaste operativsystemet så är du på väg till en säker enhet. Gå bara vidare till inställningarna och hitta din programuppdateringsknapp så behöver du inte oroa dig för sårbarheten längre.

Hur man håller sig säker online

Att hålla alla dina enheter uppdaterade är ett bra sätt att se till att du är skyddad från den här typen av sårbarheter, oavsett om du använder en bärbar dator eller en smartphone, på Android eller iOS. Dessa uppdateringar täpper ofta till kryphål i säkerheten som hackare kan utnyttja för att få tillgång till din information.

Att hålla dig och ditt företag säkra online kommer ändå att ta mer än att hålla koll på dina enhetsuppdateringar. Tyvärr har hackare blivit ganska avancerade genom åren och använder ett brett utbud av strategier för att äventyra din säkerhet. Från ransomware till skadlig programvara, den genomsnittliga användaren har vanligtvis inte den tekniska förmågan att avvärja dem själv.

Lyckligtvis finns det verktyg där ute som kan hjälpa dig att hålla dig säker online utan att behöva investera för mycket i en säkerhetsspecialist (även om du är ett större företag bör du definitivt göra det). Lösenordshanterare är en bra start, så att du kan stötta upp din första försvarslinje mot den här typen av attacker. Dessutom, Antivirus mjukvara är ett av de mer kraftfulla verktygen som kan kväva dessa sårbarheter i sin linda.