Du kommer snart att kunna göra inlägg på Instagram med hjälp av en PC

0 Shares

Slutligen kan en av de mest efterlängtade funktionerna nå Instagram. Facebooks sociala nätverk tillkännagav snart en ny funktion som gör det möjligt för användare att göra inlägg med hjälp av en dator. En annan funktion kommer också att tillåta inlägg från två olika konton.

En av de nya funktionerna kommer att kallas Samarbetar. Genom det kommer det att vara möjligt att publicera bilder i videor tillsammans med en annan person och automatiskt kommer det att visas i profilerna för båda användarna. Dessutom kommer de att dela likes, synpunkter och kommentarer.

Den nya funktionen börjar släppas senare i veckan och kan användas både i flödet och i Reels.

Operationen kommer att vara mycket enkel. Vid publicering kommer användaren att leta efter och lägga till en medförfattare i alternativet “Personliga taggar” genom ett nytt alternativ som heter “Bjud in en medarbetare”.

Efter att den andra profilen accepterat genom ett meddelande, kommer deras namn att visas i inlägget och, naturligtvis, kommer det att avslöjas för följare av båda.

Instagram i webbläsaren

Användaren kan göra inlägg på Instagram med en PC

Den mest efterlängtade funktionen är möjligheten att publicera med hjälp av en dator, direkt från webbläsaren.

Det är värt att komma ihåg att Instagram hittills officiellt bara tillåter användare på datorn att kommentera och gilla kommentarer, samt, naturligtvis, titta på publikationer.

Tidigare, för att publicera med en dator, var det nödvändigt att använda en lösning som simulerar en mobiltelefon på datorn. Men i den nya funktionen kommer en ny publicera-knapp upp.

Detta är mycket välkommet, särskilt för Android-användare. Det är känt att Instagram har en prekär algoritm för Android-användare, där bilder och videor tappar mycket kvalitet, mycket lägre än iPhone-användare.

Via datorn kan användaren göra en video eller ett foto på Android-mobilen och sedan publicera med hjälp av datorn. Det återstår att se om algoritmen kommer att hålla kvalitet på datorer.

Rullar med förstärkt verklighet

En tredje nyhet som tillkännages av Instagram är möjligheten att kombinera musik med förstärkt verklighet när man postar på Reels.

Användaren kommer att ha 2D- och 3D-effekter tillgängliga, sångernas texter kan till exempel visas mellan för- och bakgrunden i en video.

Det sociala nätverket kommer också att erbjuda Superbeat, en förstärkt verklighetsfunktion som tillämpar visuella redigeringar på din video i takt till den musik du väljer. Dessa effekter kommer att släppas från och med denna vecka.

0 Shares