du kommer att kunna använda billiga SSD -enheter i din PS5

du kommer att kunna använda billiga SSD -enheter i din PS5

Sätter en “långsam” SSD i PS5

Samsung SSD 980 Pro

Enligt de tekniska krav som publiceras av Sony måste SSD -enheterna som ska anslutas till PS5: s inre uttag ha en läshastighet på minst 5500 MB / s. Detta är en siffra som lätt kan hittas på marknaden, även många modeller överskrider den med hastigheter på 7000 MB / s, men huvudproblemet är att för att få dem måste du spendera en stor summa pengar för att få en av dem.

De billigare alternativen är uppenbarligen långsammare, men på The Verge har de velat klargöra sina tvivel och har testat en enhet som bara lovar avläsningar på 3900 MB / s. Vad händer om vi använder den här typen av SSD? Kommer din konsol sluta fungera?

Allt fungerar perfekt

Adata SSD

Mot alla odds, SSD -enheten ADATA XPG Gammix S50 Lite det fungerade perfekt. Denna enhet lyckades uppnå lästider av 3898 MB / s enligt det test som utförts av själva konsolen, siffror som inte uppfyller Sonys officiella standarder, men överraskande verkar konsolen acceptera. Enkelt, efter att testet slutförts, kommer ett meddelande att informera dig om att om du upplever problem när du spelar spelet kan lösningen vara att flytta innehållet till det inbyggda lagringssystemet på själva konsolen.

För tester installerades spelen Ratchet and Clank: A Dimension Apart, Returnal, Spider-Man: Miles Morales, FFVII Remake (PS5- och PS4-versioner) och Yakuza Like a Dragon (PS5- och PS4-versioner) på The Verge. Testerna fokuserades på att kontrollera laddningstiderna för varje spel, från det att programmet startades tills huvudmenyn nåddes och överraskande samma resultat erhölls för det interna minnet, en Sabrent Rocket SSD (en modell som uppfyller 5 500 MB / s som krävs av Sony) och ADATA -modellen med “låg hastighet”.

Detta har visat att det för närvarande inte verkar spela någon roll att SSD -minnet erbjuder mer eller mindre hastighet, eftersom det tydligen inte verkar drabbas av stora problem när det gäller läsning.

Och vad händer i framtiden?

Det blir frågan som ligger kvar i luften. Just nu verkar de tillgängliga spelen svara perfekt med lästider lägre än 3900 MB / s, och som de påpekar i The Verge, med hänsyn till att Xbox Series X fungerar med hastigheter på 2,4 GB / s, alla spel som utvecklas för båda plattformarna respekterar möjligen Microsofts bandbredd, och endast Sony exklusiva titlar är vad de försöker pressa mest av egenskaperna hos PS5.

I det senare fallet, om utvecklarna börjar pressa 5 500 MB / s läsning, blir det då att dessa långsammare och billigare minnen får problem.

* Notera till läsaren: i texten hittar du länkar till Amazon som ingår i ett affiliateprogram för varumärket. Alla har valts fritt av redaktörerna för El Output, och vid några tillfällen är våra rekommendationer betingade av någon begäran.

Relaterade Artiklar

Back to top button