Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Du kanske snart kan betala för dina Amazon-köp med Bitcoin

Amazon förbereder sig för att acceptera betalningar i Bitcoin i slutet av detta år även om e-handelsjätten också arbetar med att utveckla sin egen digitala token enligt en källa som är bekant med saken.

Som först rapporterades av City AM upptäckte nyhetsutrymmet ett av företagets jobbannonser under helgen och letade efter en “kryptovaluta- och blockchain-ledning”.

Medan AWS redan erbjuder ett antal blockchain-program och tjänster är det första gången som Amazon själv uttrycker ett intresse för att anta kryptovalutor.

Enligt jobbannonsen letar företaget efter någon som kan “utnyttja domenexpertis inom blockchain, distribuerad huvudbok, digitala bankers digitala valutor och kryptovaluta”. Men Amazon vill också “utveckla fallet för de kapaciteter som ska utvecklas, driva den övergripande visionen och produktstrategin och få ledarskapsköp och investeringar för nya funktioner”.

Göra betalningar i kryptovaluta

Även om jobbet som City AM upptäckte inte nämner att Amazon kommer att acceptera kryptovalutor direkt, pratade nyhetsbutiken också med en insider som gav ytterligare inblick i e-handelsjättens planer för krypto och sa:

”Detta går inte bara igenom rörelserna för att sätta upp betalningslösningar för kryptovalutor någon gång i framtiden – detta är en fullständig, väl diskuterad, integrerad del av den framtida mekanismen för hur Amazon kommer att fungera. Ethereum, Cardano och Bitcoin Cash kommer nästa i raden innan de tar med sig åtta av de mest populära kryptovalutorna online. Det kommer inte ta lång tid eftersom planerna redan finns och de har arbetat med dem sedan 2019. ”

Medan Jeff Bezos inte längre är vd för Amazon kommer företagets plan att acceptera Bitcoin och andra kryptovalutor tydligen direkt från honom och är en integrerad del av dess framtid.

När Amazon väl har lagt till stöd för ett antal kryptovalutor kan det också skapa en egen inbyggd token enligt insidern. Huruvida företaget bestämmer sig för att gå igenom dessa planer beror dock på hur framgångsrikt dess lansering av Bitcoin-betalningsstöd går.

Vi måste vänta på ett formellt tillkännagivande från Amazon för att vara säker, men du kan eventuellt snart betala för varor och tjänster på sin onlinemarknad med Bitcoin.

Via ITPro