Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Du kan nu komma åt din Up Next-lista direkt från Apple TV-videospelaren

tvOS 15.4 lägger till en Up Next-lista direkt till Apple TV-videospelaren för enklare åtkomst till din kö av filmer och tv-program som du har börjat titta på eller planerar att titta på.

En stillbild från Apple-eventvideon från april 2021 där chefen Cindy Lin diskuterar Apple TV 4K medan hon står framför en TV i ett vardagsrum

  • tvOS 15.4 har lagt till en Up Next-lista till standard Apple TV-videospelare
  • Du kan nu komma åt kommande innehåll medan du tittar på en annan video
  • Detta sparar dig från att gå tillbaka till huvudskärmen med din Up Next
  • tvOS 15.4 ger också en ny volymknapp till systemets videospelare
  • Dessutom har rumsliga ljudkontroller uppdaterats i tvOS 15.4

Apple TV-videospelaren vinner Up Next-listan

Som upptäckts av ScreenTimes chefredaktör Sigmund Judge på Twitter, justerar tvOS 15.4 systemvideospelaren för att göra det bekvämare att titta på och navigera i TV-program och filmer i TV-appen eller andra appar som använder systemvideospelaren (exklusive Netflix, Disney+, Amazon Prime och HBO Max som använder sina egna videospelare).

Du kommer nu att märka en ny Up Next-knapp som ansluter sig till videospelarens befintliga Info-knapp. Klicka på knappen för att ta fram listan Upp nästa som innehåller filmer och TV-program som du har börjat titta på eller planerar att titta på. Med bara ett klick på din Siri Remote kan du börja titta på ett annat program från din Up Next-lista utan att lämna videospelaren.

Detta är en betydande förbättring från den vanliga Apple TV-videospelaren som finns i tvOS 15.3-programvaran och äldre. Tidigare var du tvungen att gå tillbaka till showsidan och sedan gå tillbaka till huvudskärmen för att komma åt din Up Next-lista. Naturligtvis fortsätter Up Next-kön att vara tillgänglig från huvudskärmen men nu kan du också komma åt den direkt från systemets videospelare. Läs: Så laddar du bort oanvända appar på din Apple TV

En annan godbit: en ny volymknapp är nu tillgänglig i videospelaren.

Kontroller för rumsligt ljud på kompatibla AirPods har också justerats. Du rekommenderas att kolla in hela Twitter-tråden för flera andra ändringar i tvOS 15.4. Som ett exempel introducerar tvOS 15.4 också stöd för att ansluta till fångna Wi-Fi-nätverk (de som kräver ytterligare inloggningssteg) på din Apple TV, via en iPhone eller iPad.

När kommer Apple att släppa tvOS 15.4?

Apple testar för närvarande den första betaversionen av tvOS 15.4 med sina registrerade utvecklare och offentliga betatestare. I genomsnitt skulle företaget släppa minst ett halvdussin betaversioner innan det når ett gyllene kandidatstadium när dess mjukvara blir redo för offentlig konsumtion. Om du inte är en Apple-utvecklare kommer du inte att kunna komma åt din nästa lista via den uppdaterade Apple TV-videospelaren förrän tvOS 15.4 släpps offentligt.

Vi föreställer oss att uppdateringen kommer att lanseras i vår, eller möjligen ännu tidigare. Håll utkik på det här utrymmet i hög takt eftersom vi kommer att se till att uppdatera dig när tvOS 15.4 kommer.