Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Du kan nu boka en Uber genom att ringa ett faktiskt telefonnummer

bild

Uber testar en funktion som låter användare ringa ett faktiskt telefonnummer för att boka en resa. Så nu när du säger att du ska “ringa en Uber”, kan du bokstavligen ringa en Uber.

För närvarande testas numret i Arizona, och numret att ringa är 1-833-USE-UBER (1-833-873-8237) för att boka en UberX, Comfort, Black, SUV och Assist eller WAV-resa för de som använder rullstol eller som behöver hjälp.

Syftet med funktionen är att hjälpa människor som inte har tillgång till Uber-appen — eller för de som inte vet hur man använder den.

En live-teammedlem kommer att svara på samtalet och ge ett pris med samma prissättningsalgoritm som används av appen. En SMS eller textbaserad mobiltelefon kommer att behövas för att ta emot meddelanden om resan, inklusive ETA, förarens namn och registreringsnummer. När resan är klar skickas även kvittot från resan via sms.

Linjen är inte avsedd för kundtjänstförfrågningar eller försvunna situationer av allmänheten. Den är designad för personer som föredrar “konversationsstöd” för att boka en resa, särskilt äldre personer.

Allt är detsamma som den traditionella appupplevelsen förutom dricks. Om du vill lämna ett tips till föraren måste du ta med kontanter.

Funktionen testas för närvarande i Arizona, och om allt går bra kommer den att rullas ut i andra städer i hela USA