Du kan hitta din musikaliska aura tack vare Spotifys nya funktion

Efter många dagars förväntan är 2021 Spotify Wrapped officiellt tillgängligt för visning och lyssnande, och eftersom dina mest spelade låtar och artister 2021 långsamt nyss upp på din skärm, märkte du förmodligen en ny Spotify Wrapped-funktion inbäddad i historien: Spotifys Audio Auras . Efter några bilder som beskriver dina musiklyssnandevanor under det senaste året, bör din Spotify Wrapped 2021 visa en bild med titeln “Your Audio Aura”, en gradient, flytande kombination av färger som är avsedd att motsvara den melodiska atmosfären i dina mest lyssnade- till musik. TBH, den här delen av 2021 Spotify Wrapped var nästan roligare än att inse hur oförutsägbar min musiksmak är.

Vad är Spotifys Audio Aura?

Spotify Audio Aura spelar på det andliga konceptet av någons aura, eller det färgglada energifältet som påstås omge en levande varelse. Om du någonsin har fått din aura läst eller fotograferad, kommer du att veta att vissa aurafärger överensstämmer med vissa personlighetsdrag eller den yttre energin någon avger. Till exempel är en klarröd aura ofta förknippad med hög energi och viljestyrka, medan en blå aura ses som lugn och fantasifull. Din Spotify Audio Aura är i princip samma koncept, men istället för att fokusera på din egen energi, drar den från energin från din favoritmusik. För att väcka denna funktion till liv, samarbetade varumärket med den kända auraläsaren och författaren Mystic Michaela för att koppla vissa känslor till vanliga aurafärger och därmed till vissa typer av musik. På bilden ovan från mitt eget Spotify Wrapped är min Audio Aura huvudsakligen blå med inslag av rosa och lila, vilket Spotify liknar med vemodiga och snälla musikstämningar. Men beroende på din egen musiksmak är möjligheterna oändliga, med beskrivningar som “längtan”, “intensiv” och “chill” dyker upp i andras Audio Auras. Sammantaget är det ett roligt sätt att vara mer i samklang med dina musiksinne och din egen personlighet.

Hur hittar jag min Spotify Audio Aura?

Det enklaste sättet att hitta din Spotify Audio Aura är att navigera till din 2021 Spotify Wrapped, som du kan hitta på några ställen. Om du ännu inte har spelat upp din Spotify Wrapped Story bör du se ett popup-fönster när du öppnar din app, som tar dig direkt till din video. Det finns också Spotify Wrapped-banners på din hemsida, som tar dig till en dedikerad Spotify Wrapped-sida som består av en länk till din egen berättelse, samt en mängd spellistor för slutet av året. Klicka på bannern med titeln “Se hur du lyssnade 2021” och titta tills du ser bilden med titeln “Your Audio Aura”.

Vad händer om jag inte kan se min Spotify Audio Aura?

Förutsatt att du kan se din 2021 Spotify Wrapped-video borde du kunna hitta din Audio Aura. Men om du har problem med att hitta din Spotify Wrapped Story till att börja med, är det möjligt att din app inte har uppdaterats helt. Om du fortfarande inte kan se din Spotify Wrapped efter att du har avslutat och startat om appen, prova att besöka telefonens appbutik för att säkerställa att du har den senaste versionen av Spotify. När du har verifierat att du har den senaste uppdateringen startar du om appen. Om du fortfarande har problem kan det vara bäst att besöka Spotifys supportcenter för felsökningstips.

Bildkälla: POPSUGAR Photography / Theresa Massony

Relaterade Artiklar

Back to top button