Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Du har bara några dagar kvar att kräva Facebooks förlikning på $775 miljoner

Hur man tjänar på Facebooks uppgörelse på $775 miljoner

Intresserad av att göra anspråk på din rätt? Läs vidare för att lära dig mer om hur du gör ett anspråk.

Är jag berättigad till Facebooks uppgörelse?

Om du är bosatt i USA och har använt plattformen mellan 24 maj 2007 och 22 december 2022, är du berättigad att göra ett anspråk.

Hur gör jag ett krav?

För att fylla i ditt anspråk online, gå till Förlikningswebbplats och klicka på “Skicka anspråk”. Du kan komma åt och redigera ditt anspråk i framtiden genom att ange meddelande-ID och bekräftelsekod som finns överst i meddelandet.

Om du vill göra ett anspråk manuellt kan du skriva ut anspråket och skicka det till denna adress: Facebook Consumer Privacy User Profile Litigation, c/o Settlement Administrator, 1650 Arch Street, Suite 2210, Philadelphia, PA 19103.

Vilken information behöver jag lämna?

Som en del av anspråksprocessen måste du ange följande information:

  • Ditt fullständiga namn
  • Din adress
  • din e-postadress
  • Ditt telefonnummer
  • Ditt Facebook-namn
  • Oavsett om du bodde i USA och var Facebook-användare mellan 24 maj 2007 och 22 december 2002
  • Den betalningstyp du föredrar (t.ex. PayPal, Venmo, Mastercard)

Vad är deadline för Facebooks uppgörelse?

Deadline för att lämna in ett krav är den 25 augusti 2023. Anspråk som lämnas in efter detta datum kommer inte att behandlas.

Hur mycket pengar kunde jag få?

Eftersom förlikningsbeloppet för varje individ dikteras av hur många som fyller i anspråket, är det inte klart hur mycket ersättning du kan få.

Som ett grovt riktmärke, Google-användare som hävdade en del av företagets senaste $23 miljoner uppgörelse förväntas få allt från $7 till $8. På grund av storleken på Facebooks uppgörelse kommer dess sannolika fordringsägare att få större utbetalningar i jämförelse.

Dessutom, om du har varit på Facebook under en längre tid har du rätt till mer ersättning än användare som har spenderat kortare tid på plattformen.

När kunde jag få ersättning?

Enligt ett FAQ-blad på förlikningswebbplatsen kommer betalningar att distribueras “så snart som möjligt om domstolen beviljar slutgiltigt godkännande av förlikningen och efter att eventuella överklaganden har lösts.”

Inget officiellt datum har släppts, men käranden bör förvänta sig att få ersättning tidigast den 7 september eftersom det är då den slutliga godkännandeförhandlingen äger rum.