DTS Play-Fi Hemmabio – Smart TV Speaker WiFi Standard

Vi pratar om DTS Play-Fi hemmabio , den nya standarden som tillkännagavs av DTS bättre än den tidigare Play-Fi . Den tidigare standarden var designad för att leverera musik till flera rum i hemmet som har en kompatibel högtalare eller förstärkare, som erbjuder högsta kvalitet. Denna ljudkvalitet är förlustfri, eftersom exakt samma databitar skickas över WiFi som skulle återges via en högtalare ansluten till källan.

DTS Play-Fi hemmabio - Smart TV Speaker WiFi Standard

DTS Play-Fi hemmabio – trådlösa högtalare

Denna standard utformades för att till exempel skapa en synkroniserad musikalisk tråd mellan alla rum, så att vi till exempel kan fortsätta lyssna på samma radio när vi byter rum. Senare meddelade vissa tv-tillverkare att de skulle börja stödja denna standard för anslutning av högtalare.

Nu har denna standard förbättrats med skapandet av Play-Fi hemmabio , som, som namnet antyder, är inriktat på att skapa ett hemmabiosystem med vilket kompatibelt högtalarsystem som helst utan att behöva förlita sig på kablar. Det nya systemet kan konfigureras från en kompatibel tv, såväl som via en app på mobilen.

Första kompatibla TV-apparater i år

De första kompatibla tv-apparaterna kommer att börja nå marknaden tredje kvartalet 2021 , så före slutet av september bör vi känna till de första kompatibla tv-apparaterna.

En av de viktigaste fördelarna med denna nya standard är att det inte kommer att vara nödvändigt för tillverkare eller användare att lägga till någon extra hårdvara till tv-apparaterna, eftersom allt hanteras av mjukvara och data skickas med ett normalt och aktuellt WiFi via vår lokala nätverk. Tack vare detta kommer det inte att finnas några latensproblem.

Med detta system kan vi till exempel använda TV-högtalare tillsammans med andra externa högtalare samtidigt. TV-högtalarna kan göra en mittkanal, medan sidorna kan användas som en höger- och vänsterkanal (en 3.0 med endast två externa högtalare till TV:n).

Vi kan lägga till högtalare som vi vill, inklusive två subwoofers samtidigt. Vi kan också lyssna på ljudet från tv:n i hörlurarna via mobilappen, inte beroende på räckvidden för vår tvs Bluetooth, utan på wifi, så att vi kan flytta oss längre bort från tv:n för att fortsätta höra, till exempel , en sammankomst eller sportkommentaren till en match.

För att kunna använda en enhet med Play-Fi hemmabio, kommer det att vara nödvändigt för dem att vara kompatibla som standard med denna nya standard, även om inkludering av kompatibilitet inte kommer att innebära ytterligare kostnader för tillverkarna eftersom allt går genom mjukvara . Bland enheterna som kommer att inkorporera det har vi högtalare, tv-apparater, soundbars, spelare och förstärkare från mer än 30 tillverkare.

Relaterade Artiklar

Back to top button