Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Dropbox arbetar med en lösenordshanterare

Dropbox vill expandera till en ny marknad, en som redan har några fanfavoriter. Men om du letar efter en ny lösenordshanterare kan Dropbox ha dig täckt i framtiden.

var först med rapporten. Publikationen säger att Dropbox har laddat upp en app som heter “Dropbox Passwords” till Google Play Store. Det är bara tillgängligt för Android-användare för tillfället, och medan alla Android-användare kan ladda ner det till sin enhet behöver de en inbjudan från Dropbox för att faktiskt använda appen och se vad den erbjuder. Det är värt att notera att Dropbox inte specifikt kallar detta för en lösenordshanterare, men den har funktionerna som gör en lösenordshanterare till vad den är.

Det inkluderar att kunna lagra lösenord och även generera nya när du behöver ett nytt alternativ. Appen stöder också automatisk synkronisering mellan enheter, så att du kan ha alla dina lösenord till hands.

Tyvärr är detaljerna fortfarande lätta just nu eftersom åtkomsten till appen är så begränsad. Vad mer är, det finns inget från Dropbox när, eller ens om, den här appen faktiskt kommer att hitta till allmänheten någon gång i framtiden. Men att gå in i lösenordshantering känns inte som ett stort steg för Dropbox, särskilt som ett företag som för det mesta har gjort ett ganska gediget jobb med att hålla människors data säker och säker.

Ändå är det svårt att hävda att lösenordshanteringssfären inte redan är fylld med favoriter just nu. Dashlane, 1Password och LastPass ser alla mycket användning från användare där ute i naturen. Och så har vi fått Apples inbyggda alternativ med iCloud Keychain, som ryktas få ännu fler funktioner med den kommande lanseringen av iOS 14 senare i år.

Om Dropbox släpper en lösenordshanterare, kommer du att testa den? Eller är du nöjd med tjänsten du redan använder?