Drönare, telefoner och automatisering: Framtidens hemmasäkerhet

0 Shares

Den flyger runt inne i ditt hus, redo att svara på alla nödsituationer, för att avvärja alla inkräktare och till och med för att mata dina husdjur när du är borta. Nej, det är inte din egen alltför uppmärksamma superhjälte. Det är en Aevena Aire drönare, en milstolpe i framtidens hemmasäkerhet. Aevenas senaste sky-bound säkerhetsanordning kallas en ”flygande säkerhetsvakt” och är som en av de automatiska robotdammsugarna, men istället för att städa upp damm rensar den upp säkerhetsrisker.

Den här inomhusdrönaren är bara en av de senaste utvecklingen inom smart hem-säkerhetsvärlden, som alltmer suddar ut gränserna mellan den verkliga världen och Hollywood Sci-Fi. Men med så många hushållssäkerhetsprodukter på marknaden, finns det en risk för att vi skulle kunna bli mindre säkra än vi var under den enkla låsning och nyckel?

Säkerhet från ovan

Aevenas Aire har ännu inte släppt marknaden. Den lanserades på Kickstarter i september, med ett preliminärt utgivningsdatum i december 2018. Drönaren har visat sig vara populär på crowdfunding -plattformen och nådde sitt finansieringsmål på 50 000 dollar på bara fyra dagar. Fyra användare har till och med beställt “Triple Pack”, vilket ger backare tre drönare för en cool $ 1 650.

I detta skede är det svårt att säga hur populära dessa enheter kommer att bli hos den dagliga allmänheten, men integration med Amazon Echos Alexa kommer säkert att locka många säkerhetsmedvetna teknofiler.

Alexa, skydda mitt hus

Amazon har själva haft ett öga på den växande smarta säkerhetsmarknaden ett tag nu, eftersom en inre källa läckte ut till Financial Times att nätbutiken jätte arbetar med säkerhetstillbehör för Amazon Echo hemassistent. Dessa tillbehör inkluderar enligt uppgift CCTV -kameror, vars flöden användarna skulle kunna se på distans.

Eftersom Alexa är tänkt att bli en “mega-hit” på 10 miljoner dollar på bara några år, kan dess säkerhetstillbehör visa sig vara de mest framgångsrika bitarna av smart säkerhetskit i tid.

Lås, lås. Vem är där?

Det är inte bara insidan av hemmet som upplever en smart säkerhetsomvandling. Smarta lås, som dessa nya från augusti, kan använda sensorer för att informera ägare om deras dörrar är låsta, olåsta, öppna eller stängda. De kan också “automatiskt låsa upp” för alla som bär smarta nycklar.

August har också en smart dörrklocka på gång. Utrustad med en liten kamera kommer Doorbell Cam Pro att skicka ett live -feed från utsidan av ägarens hem till en mobiltelefonapp, så att de kan hålla koll på verandan var de än är och använda informationen för att avgöra om de ska låta ringer in. Det finns också Ringa som utformar en komplett säkerhetsring runt ditt hem.

Bekvämlighet över vård

Alla dessa innovationer i hemmets säkerhet låter spännande och att köpa dem kommer utan tvekan att få husägare att känna sig mer skyddade. Men eftersom nästan alla är avsedda att vara DIY-installerade, finns det en risk att de kan vara mindre effektiva än de verkar.

Säkerhetsexperter Banham tar specifikt problem med DIY-installerade trådlösa inbrottslarm och påpekar att även om lekmän kan installera inbrottslarmsystem själva är det mycket troligt att de gör misstag, och dessa misstag kan äventyra fastigheten. Även när du köper futuristiska avancerade smarta säkerhetsprodukter är det viktigt att få en bekräftelse från en expert att ditt hem är så säkert som det kan vara.

Investera i säkerhet

En annan nackdel med dessa nya smarta säkerhetsutvecklingar är deras kostnad. De flesta produkter kostar för närvarande mer än det genomsnittliga hushållet skulle vilja spendera på hemmasäkerhet, vilket kan få allvarliga konsekvenser.

Om inte priserna sjunker finns det en risk att vi kan hamna i en värld där de rikas hus skyddas av avancerade drönare och smarta larm, medan de fattiges hus lämnas relativt obevakade.

Framtiden

Slutligen, medan dessa drönare, appar och dörrklockor är imponerande från en gadgetsnekts synvinkel, finns det möjlighet att de kanske inte är så effektiva som deras tekniska överlägsenhet antyder.

En smart dörrklocka kanske kan visa dig exakt vem som är utanför din dörr, men det hindrar dem inte från att slå ner den om den inte är gjord av starkt material. En hemmadrönare kan kanske flyga i en inbrottstjuvs ansikte och utlösa dina hemlarm, men det kommer inte att göra mycket mer än vad ett traditionellt larmsystem redan kan.

Den mest effektiva lösningen på våra säkerhetstekniska bekymmer är en kombination av det traditionella och det futuristiska. Starka dörrar och starka lås övervakas av CCTV -kameror som strömmar till mobiltelefoner. Jordade mänskliga säkerhetsteam som arbetar med sina luftburna drönare.

Den här nya hemskyddstekniken är spännande, men vi måste använda den klokt för att den ska fungera.

Läs om mer utrustning och prylar för att designa ett smart hem på TechCo

0 Shares