Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Downie är ett kraftfullt nedladdningsprogram för att spara onlinevideor i alla format

När jag var liten frågade mina föräldrar en fråga om astronauter, dinosaurier, valpar eller fioler, pekade de ofta på våra uppslagsverk och sa: “Slå upp det.” Nuförtiden, när min son ställer samma typ av frågor, är en av de första ställena vi går för att leta efter något … YouTube!

Han kunde med glädje titta på YouTube i timmar, och när vi åker på resa är han alltid besviken över att han inte kan streama sina favoritkanaler på YouTube på sin surfplatta med Wi-Fi-bara när vi sitter i bilen.

Så nästa gång kommer jag definitivt att använda Downie, onlinevideonedladdningsprogrammet för Mac.

dunskärm

Hur man laddar ner video och ljud med Downie

Downie hjälper dig att ladda ner videor från YouTube, Facebook, Instagram, Vimeo och andra videosajter. Den stöder till och med 4K-videor. Och om du älskar musikvideor och konsertfilmer på YouTube kan Downie till och med spara bara ljudet. Det är också otroligt snabbt – om du har en hyfsad internetuppkoppling laddas filmerna ner och konverteras på nolltid.

Det är inte svårt att tänka på alla sätt Downie kan vara användbar på…

 • Spara instruktionsvideor för att arbeta på din modellbil eller felsöka din smartphone eller surfplatta, så att du inte behöver gå på jakt igen när något går sönder.
 • Hitta hela avsnitt av gamla TV-program som inte sänds någon annanstans.
 • Spara en lokal kopia av din favoritmakeup och frisyr tutorials; de är lättare att pausa och spola tillbaka med inbyggda spelare än på YouTube.com.
 • Spara ljudet från en av de där absurt långa videorna med vitt brus; min personliga favorit är den här, 24 timmar av ljudet från motordrönaren från Star Trek: The Next Generation.
 • Ladda ner motiverande tal, eller så kanske du föredrar specialerbjudanden på ståuppkomedi, och lyssna på dem på morgonpendlingen för att muntra upp dig för dagen.
 • Eller spendera en riktigt lång flygresa och titta på TED-föredrag. (TED-webbplatsen stöds.)
 • Ladda ner onlinevideor som dina barn tittar på om och om och om igen så att du inte använder din begränsade internetbandbredd för att streama dem varje gång.
 • Du kan till och med spara videor som du misstänker snart kommer att gå offline, som filmer i full längd.

Här är en videoöversikt över hur det fungerar:

Det är allt. Ja, det är verkligen så enkelt.

Lätt att använda videonedladdare

Att ladda ner videor borde inte vara en komplicerad process, och Downie gör saker snyggt och enkelt. Till att börja med har du flera sätt att ladda ner videor från URL eller via webbläsartillägg:

 1. Dra och släpp en URL från webbläsarens URL-fält i Downie-appens fönster eller på dockningsikonen.
 2. Använd webbläsartillägget, vilket är den enklaste metoden. Om du har Safari behöver du inte ens ladda ner det; kommer med appen. Starta bara om Safari, öppna Safari > Inställningar > Tillägg och markera rutan för att aktivera det. När du sedan är på en webbsida med video klickar du bara på Downie-knappen i Safaris verktygsfält och tittar på den.
 3. Arkiv > Öppna URL… eller Kommando-O. Om du har en länk på ditt urklipp, byt bara till Downie och välj Kommando-O för att öppna den.
 4. Dra till en textfiloch Downie kommer att skanna den efter länkar, till och med flera länkar.

Appen låter dig fördjupa dig i varje hörn: ta onlinevideor från över 1 000 olika sajter som Vimeo, YouTube, Youku och Bilibili.

Downie är en flexibel nedladdningshanterare

Inte bara är appen lätt att använda när det gäller standardinställningar, Downie har också massor av förmåner som du kan justera. Ladda ner videor från webbplatsen på något sätt som passar ditt arbetsflöde, konvertera, bearbeta och extrahera endast ljud. Här är lite mer detaljer.

Kom på bra musik

I inställningarna kan du konfigurera Downie enligt ditt arbetsflöde. Om du till exempel älskar att lyssna på musik på YouTube kan du ställa in Downie att bara ladda ner ljudet. På så sätt kan du lyssna offline, vilket sparar bandbredd. Men när du vill ladda ner hela videor igen, gå bara tillbaka till Inställningar > Efterbearbetning och ändra förinställningen Extrahera endast ljud till Ingen.

Har den i olika format

I Inställningar > Efterbearbetning kan du även låta Downie automatiskt konvertera allt till MP4, om du till exempel planerar att skicka dina nedladdade videor till en telefon eller surfplatta. Du kan också ha videor automatiskt öppna i Permute om du vill konvertera dem för specifika enheter; mer om det om en minut.

Anpassa sökinställningar

Downie låter dig söka efter gratis nedladdningsvideor på de stora sajterna som YouTube, Vimeo och TED, direkt från sökfältet längst ner till höger i huvudfönstret. Den sökpopupen har också en flik för Toppnedladdningar. Men om du är orolig för att dina barn söker efter eller hittar barnförbjudet innehåll i Toppnedladdningar, kan du filtrera sökningar och inaktivera Toppnedladdningar i Inställningar > Föräldrakontroll.

Små förbättringar som gör en stor förändring

Här är några fler coola funktioner du kan hitta i Inställningar.

 • Försenad köstart, så att du kan ladda ner grejer mitt i natten.
 • Gruppera nedladdade videor efter webbplats eller spellista, i mappen Nedladdningar eller någon destination du anger.
 • Ladda ner undertexter eller inte, eller bara när undertextspåret har ett nyckelord (till exempel ett språk) i sitt namn.
 • Använd en proxyserver för att hitta videor som normalt inte skulle vara tillgängliga i ditt land eller geografiska område.
 • Om du vill ladda ner onlinevideor i grupp, hämta dem alla i en fil och låt Downie skanna den åt dig.

Prova med Permute

Permute, som också är en del av Tecnologar, är en mediakonverterare skapad av samma utvecklare, så den integreras perfekt med Downie. Medan Downie automatiskt kan fånga bara ljudet eller konvertera alla videor till MP4, för allt utöver det, kan den ha nedladdade videor automatiskt öppna i Permute.

Permute har förinställningar för varje enhet, kan konvertera videor till ljudfiler, stöder undertexter och kan till och med beskära videor eller rotera dem 90 grader, ifall du höll kameran fel. Den sammanfogar också videor som laddas ner i flera delar.

Och eftersom både Downie och Permute är en del av Tecnologar-familjen, finns det ingen anledning att inte prova dem tillsammans!