Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

DojaCode är en interaktiv musikvideo från Doja Cat och Girls Who Code

Den amerikanska rapparen Doja Cat har samarbetat med Girls Who Code för att introducera den första kodbara musikvideoupplevelsen.

DojaCode kommer från Doja Cat and Girls Who Code – en ideell organisation som syftar till att stödja och öka antalet kvinnor inom datavetenskap. Webbplatsen lär ut några av grunderna i kodningsspråken CSS, JavaScript och Python. Som den nya musikvideon till Doja Cats afrobeat-singel Kvinna från hennes senaste album Planeten henne spelas upp måste du mata in text för att anpassa delar av videon. Enkla instruktioner om vad du ska mata in gör upplevelsen enkel för nybörjare. Du kan sedan ladda ner eller dela dessa klipp till sociala medier. Girls Who Code hoppas att DojaCode kommer att lära en ny generation hur kreativ och rolig en karriär inom teknik och datavetenskap kan vara.

Klicka här för att prova det själv.

Jag är så exalterad över att Girls Who Code har samarbetat med mig för att göra min “Woman”-musikvideo till världens första kodbara musikvideo. Fans över hela världen kommer att få mata in kod via en mikrosajt och låsa upp några riktigt coola specialfunktioner. Det kommer att bli häftigt.

Doja Cat

På Girls Who Code vet vi från första hand att tjejer och unga kvinnor är några av dagens mest kraftfulla skapare och förändringsskapare. Men alltför få vet att de kan ha en karriär inom datavetenskap, och att det kan öppna upp en hel framtid av möjlighet att vårda sina passioner. Att lära sig koda gör att du kan förändra världen omkring dig, och vi är glada över att samarbeta med den globala superstjärnan Doja Cat, älskad av ungdomar överallt, när vi bjuder in tjejer att uppleva “Planet Her”, en plats där de får vara i kontrollera.

Tarika Barrett, VD för Girls Who Code