Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Doba Dropshipping recension: prissättning, funktioner, användarnöjdhet & Konkurrenter

I en Dropshipping-affärsmodell lagrar en återförsäljare inte fysiskt produkten han säljer.

Istället, när han säljer en produkt online, köper han den från grossisterna, skickar adressuppgifterna till dem och får dem att skicka den direkt till kunden.

Kort sagt, återförsäljarna ser aldrig produkten de säljer!

Det finns flera bästa dropshipping-företag som man kan dra nytta av, och alla har sin egen betydelse.

Att välja rätt dropship-företag som passar ditt intresse innebär dock en grundlig förståelse för marknaden, budget och tillgängligheten av leverantörer.

En sådan tjänst är Doba som gör dropshipping enkelt och enklare. I det här inlägget kommer vi att göra en snabb Doba-recension.

Håll ögonen öppna.

Doba recension

Låt oss först förstå vad Doba handlar om.

Vad är Doba

Doba är enkel och en komplett dropship-lösning för små och medelstora företag.

Det ger återförsäljare tillgång till en mängd olika produkter från flera varumärken, tillsammans med den rikaste uppsättningen verktyg och resurser som kan hjälpa dem att sälja dessa produkter genom sina respektive e-butiker.

Den har ett av de största lagren med över 2 miljoner produkter som tillhör många kategorier som – kläder, barn, hem, bilar, böcker, elektronik, underhållning, hälsa, sport etc.

Jämförelseinlägg : Doba Vs Salehoo

Hur fungerar Doba

Grundidén med Doba drop shipping är att ge återförsäljarna de bästa metoderna för att hitta och sälja tusentals typer av produkter till sina kunder.

Det fungerar som en mellanhand som förbinder återförsäljarna, med hundratals leverantörer eller tillverkande företag.

Återförsäljarna är därmed räddade från krångel med att gå igenom eventuella förhandlingar med grossisterna eller upprätthålla någon relation med dem individuellt. De behöver inte ens skaffa en återförsäljarlicens.

Läsvärd : Bästa Shopify Dropshipping-appar för din e-handelsbutik

Processen arbetar med att återförsäljarna/säljarna väljer ut produkter som de vill sälja från leverantörernas kataloger och lägger ut dem i sina webbutiker.

Varje säljare kan knyta an till cirka tio till tjugo leverantörer. Detta säkerställer att de aldrig behöver möta scenarierna med “slut i lager” (som kan leda till orderavbokningar och frustrerade kunder), eftersom den ena eller andra leverantören alltid skulle ha produkten tillgänglig vid varje given tidpunkt.

Säljarna tar sedan emot kunders beställningar från sina webbbutiker och vidarebefordrar detaljerna till sina respektive leverantörer/dropship-partners som sedan fullföljer beställningen genom att skicka produkten direkt till kunden, för deras räkning.

Fakturan på paketet innehåller namn och märkesinformation för respektive säljare.

Utforska : Bästa WooCommerce Dropshipping-plugin

Vem är det till

Doba är idealiskt för nybörjare som försöker få hjälp med att sälja produkter online och som har låg budget och lagerutrymme.

Det är också en idealisk tidsbesparing för återförsäljare som har erfarenhet av att sälja produkterna till ett högre pris och göra anständiga vinster.

[The profits made by the retailers’ is the price difference between what they charge from the customers and what they pay to the dropship partners.]

Doba får dock ingen nedskärning i denna process. Det tjänar pengar helt på medlemsavgifterna. Återförsäljare såväl som leverantörer kan registrera sig och bli doba-medlemmar för att öka sina affärsmöjligheter.

Relaterad : Bästa Shopify-appar för Dropshipping-butiker

Vad gör Doba till ett bra val för återförsäljare

Doba har ett robust urval av back-end-hanteringsverktyg, som gör det enklare för återförsäljarna att söka efter produkter, bygga och exportera sitt eget lager av produkter till sin webbbutik, som vidare kan skickas till sina respektive kunder.

Återförsäljare kan använda sig av Dobas verktyg för export av kunddata som handlar om att designa webbbutiker, undersöka marknader och produkter, effektiv marknadsföring av produkterna, bearbeta betalningar, ge kundsupport och bygga upp deras förtroende; i själva verket hantera den övergripande detaljhandeln.

Du kanske vill läsa : Modalyst vs Oberlo – Bästa Dropshipping-appen

Det ger en fantastisk möjlighet för återförsäljare att testa produkter för deras försäljningsframgång. De kan också diversifiera sitt lager genom att enkelt lägga till och erbjuda en mängd nyare produkter regelbundet till sina potentiella kunder.

Omkostnaderna för återförsäljarna blir ganska låga, eftersom det räddar dem från att upprätthålla ett separat lager och hålla koll på varulagret.

Medlemmar kan utnyttja de tre fraktmetoderna som erbjuds av Doba- Free, Fast/Fast rate och Variabel. Medan free frakten beror på leverantören och gäller inte för varje produkt, fast pris förblir detsamma, oavsett antal produkter.

Variabel beror på olika parametrar som leverantörens plats, faktureringsadress, produktvikt etc.

Verksamheten kan drivas från vilken plats som helst så länge man har en internetuppkoppling och enkelt kan kommunicera med sina leverantörer och kunder.

Läs också : Hur du startar din Alibaba Dropship-verksamhet med Alidropship

Doba-proffs

  • Erbjuder det lägsta Dropshipping-priset – Doba utmanar sina medlemmar och krediterar dem med $120, om de kan lyckas hitta ett lägre pris för liknande tjänster någon annanstans.
  • Ingen avgift för lagerpåfyllning – Doba tar inte ut någon avgift från återförsäljare för en “oskadad men returnerad produkt av kunden”. [However, the shipping cost of the returned items would either have to be borne by the retailer or the customer, whatever has been agreed upon.]
  • Responsiv support – Doba erbjuder en personlig kontaktfunktion via telefon, e-post och livechatt.
  • Utbildningsresurser – Den har gott om utbildningsmaterial inklusive handledning och videor som ger svar på alla typer av “Hur man”-frågor.
  • Enkel användning – Enkelt och användarvänligt webbplatsgränssnitt. Ger medlemmarna adekvata resurser och verktyg, som är väsentliga för forskning och orderhantering.

Intressant läsning : Oberlo Review – Börja dropshipping med Shopify

Doba Nackdelar

  • Okonkurrenskraftig produktprissättning – Även om det erbjuder det billigaste dropship-priset, kan prislistan för vissa av produkterna på Doba vara högre än vad som är listat på andra stora säljare som Amazon eller eBay-webbplatser, vilket gör det svårt att sälja dessa produkter.

Doba Pris

Låt oss prata om hur mycket kostar Doba. Doba-prissättningen inkluderar fyra planer:

  • Basic – 29 USD/månad (tillgång till 1,4 miljoner Doba-produkter)
  • Avancerat – 69 USD/månad (En premiumdataexport (Amazon, eBay, Shopify), chattsupport, utvalda produkter)
  • Pro – $249/månad (tillgång till alla Doba-leverantörer och 1,9 miljoner produkter)
  • Enterprise – anpassad offert (API-integration, Sandbox Dev Environment & Account Manager)

Du får upp till 16 % rabatt i Doba-pris om du betalar årligen.

Doba Free Rättegång

Till sist pratar vi om free testa i vår Doba drop shipping recension.

Doba erbjuder 30 dagar free rättegång.

Det kräver inte att du delar dina kreditkortsuppgifter.

Alternativ till Doba Dropshipping

Salehoo och Worldwide Brands är två av de mest populära alternativen till Doba.

Salehoo erbjuder 1,6 miljoner produkter och är ganska lik Doba, men billigare. Den erbjuder en provperiod på 60 till ett pris av $67 per år, som återbetalas om det behövs.

Förutom deras kraftfulla marknadsundersökningsförmåga har Salehoo begränsade utbildningsresurser och en mindre dropshipping-databas jämfört med Doba.

Doba har ett annat alternativ i Worldwide varumärken.

Worldwide Brands å andra sidan har den största katalogen av certifierade säljare och leverantörer, som handlar med över 14 miljoner högkvalitativa och dyra produkter.

produktlinje 1produktlinje 1

Även om det inte har några månatliga eller årliga betalningar, debiterar de hela $299 direkt för att bli en livstidsmedlem, bortsett från andra behovsbaserade tjänster som faktureras separat.

Snabb inslagning

Så det här handlade om Doba dropshipping.

Doba är utan tvekan en av de bästa dropshipping-leverantörerna med ett skalbart lager och en enorm databas med distributörer.

Bortsett från några felsteg angående medlemsavgifterna och det faktum att det är lite utmanande att sälja de högt prissatta produkterna och göra vinster, erbjuder Doba mycket mer än bara produkter till sina medlemmar.

Webbplatsen är lätt att använda och den har några bra marknadsundersökningar och utbildningsverktyg och tips, tillsammans med en lyhörd kundsupport som kan hjälpa både nya eller erfarna onlinesäljare att organisera och driva sina företag smidigt.

Med det sagt, hur enkelt hela processen än kan låta, kräver framgång med Doba en grundlig forskning av de produkter som du vill lägga ut på din webbplats.

På så sätt blir du smartare med vad som säljer och vad som inte gör det, och du gör bättre vinster.