DJI Spark Crams Många funktioner i ett litet paket [Review]

0 Shares

Precis när du trodde att DJI inte hade några fler knep i ärmen för året, går de ut och släpper en otroligt liten, gestkontrollerad drönare till ett extremt överkomligt pris. Om du ännu inte har sett den, DJI Spark är den senaste modellen i DJI -drönarserien och den innehåller många funktioner i ett mycket litet paket.

Denna modell avviker från normen för DJI och är inte riktad till fotografer och videografer (vare sig det är en hobbyist eller professionell), utan mer för alla andra. Den är full av användarvänliga video- och selfiefunktioner, styrs via din telefon eller surfplatta, och vågar jag säga det, saken är till och med söt. Med ungefär mindre vikt än en burk öl har den enkla bytbara batterier och ett litet fodral som passar i en medelstor handväska. Enkelt uttryckt, DJI Spark är så nära en vanlig drone som den för närvarande blir.

För att testa DJI Spark, tog jag med den på en cykeltur, en båtutflykt till sjön Marion och gjorde den självklart genom testerna i mitt grannskap och inomhus. Vad drönaren saknar i 4K -video och avstånd, det vinner på prisvärdhet, bärbarhet och användarvänlighet. Ett stort tack också till Drone World för att de gav oss testdrönaren och lät oss leka med deras nya Spark -tillbehör för att göra det lättare att flyga utomhus.

Prestanda och hastighet

Spark är kanske inte den snabbaste drönaren i DJI -flottan, men vid 31 MPH i sportläge når den säkert dit du vill. Med det sagt har Spark också bara en 2-axlig gimbal, vilket betyder att video och sportläge inte blandas, inte heller vanligt fullfartsflygläge eftersom det kommer att se riktigt hoppigt ut. Om du vill använda hastighet för att komma till en plats för att filma och ta foton, kan Sport Mode säkert användas, men det brinner också genom mer batterikraft.

På tal om hinderundvikande, DJI gav Spark lite uppgradering jämfört med Phantom och Mavic. Den använder nu ett 3D -hindersystem som detekterar föremål upp till 16 fot bort (kortare än Mavic), men det detekterar också föremål under det för palmlandningar.

DJI Spark i paket

I läget för att undvika hinder rör sig gnistan långsamt men smidigt. Detta fungerar riktigt bra om du försöker fånga video, särskilt om det är någon form av vind. Utan det, eller att vara i sportläge, kommer du att få en hoppig och hackig video. Detta beror mest på att den bara har en 2-axlig gimbal snarare än en 3-axel som Mavic. Vad detta betyder är att du kan flytta kameran upp och ner, men drönaren själv måste i princip rotera för allt horisontellt.

Maxdistans utan styrenhet: 100 meter ute eller 50 meter upp

Maxdistans med styrenhet: 1,2 miles

Sammantaget är Sparkens prestanda imponerande, men om du bara använder din smartphone kommer du inte att få galna flygbilder. Det blir definitivt jobbet gjort, särskilt om det mesta av ditt innehåll delas via sociala medier.

Gest- och Capture -kontroller

En av de största nya funktionerna för DJI är gestkontroller. Med dessa behöver du tekniskt sett inte ens en kontroller, men för säkerhets skull vill du förmodligen fortsätta och ha det anslutet. Oavsett kan de olika gestkontrollerna låta dig använda händerna och handflatan för att berätta för Spark vad du ska göra och vart du ska gå. Det är lite häftigt till en början, och tydligen bär en grön skjorta över grönt gräs gör det lite svårt för det att se dig. När jag väl kom igång, vilket faktiskt var en superenkel process att slå på den och trycka på strömbrytaren två gånger till medan kameran vänds mot kameran, kommer gnistan att ta av från din hand.

Det är sedan redo för dig att börja ge det gestkommandon, där den första är din handflata. Det kommer att få sitt lagerset, och därifrån börjar gnistan placera sig i kontrast till var du lägger din hand. Du kan också göra en ramsymbol med dina händer, och Spark tar en selfie av dig. Jag ska spara dig de som det tog av mig. Medan jag inte kunde få det att fungera, kan du också förmodligen vifta med händerna mot drönaren i det här läget, och det kommer sedan att flyga upp och tillbaka för att ta ett bättre skott. För att få den att återvända lägger du helt enkelt din handflata under den, så vet den att den landar på din hand. Bladen är snabba och skarpa, så försök att inte röra dig. Tänk på att med dessa gestkontroller får du oftast foton, inte video.

För att fånga ett objekt eller en person finns det också några andra snygga knep som Spark kan göra. Med Active Track kan du antingen spåra en kvadrat runt en person och Spark kommer att följa objektet, eller i profilläge kommer den att hålla sig samma avstånd från den personen när de går framåt. Det här är i princip vad Lily drone ville göra för alltid sedan innan de gick caput. På grund av den långsamma svänghastigheten på drönaren är det också ganska lätt att förlora dig, eller snarare förlorar du det, så du kommer förmodligen inte fånga några höghastighetsaktiviteter med detta ännu. Det är dock en mycket lovande funktion.

De andra två funktionerna handlar om enkel rörlighet. Med Tapfly kan du antingen trycka på din skärm och Spark kommer att flyga till den platsen och sväva, eller i riktningsläge fortsätter den att röra sig i den riktning du ställde in den. När den väl når sitt maxavstånd kommer den att sluta röra sig. Jag använde detta längs en lång väg i mitt grannskap och det gjorde ett bra jobb som indikerade var det kan stöta på något, så det är inte bara att springa med förväntningarna att du kartlagt hela banan framför det.

Sammantaget var jag imponerad av de nya gestkontrollerna, men som du kan se i videon stötte det på några problem. För det första kommer Sparkens hastighet att hindra den från att fånga allt som rör sig för snabbt, särskilt om det är nära drönaren. Den andra är att det här är nya funktioner, så jag förväntade mig lite spännande och det är vad jag fick. Det är troligt att när fler använder dem och med tiden kommer DJI att uppdatera firmware för att göra dem mer stabila och pålitliga. För tillfället fungerar de tillräckligt bra.

Videofärdigheter

Sparken har inte bara gestkontroller, den har några inställningar för videoinspelning som gör att du kan skapa semi-action-filmer i stil. Det finns fyra lägen att välja mellan, och var och en av dem (förutom Rocket) kräver att du har ett ganska stort öppet område som ett fält för att de ska fungera.

Helix: Spark kommer att flyga upp och sedan börja spiral runt ämnet.

Cirkel: Spark kommer att cirkla runt ett föremål. Även om det inte riktigt kommer att ge dig det bullet time matrix -skottet, kommer du att kunna få en snygg streaming 360 -vy av ett objekt.

Dronie: Precis som det låter kommer gnistan att flyga bakåt och uppåt med kameran fokuserad på ett motiv.

Raket: med kameran nedåt, kommer gnistan att flyga uppåt.

Var och en av dessa lägen var lätt att använda, tänk bara på att du verkligen behöver mycket öppet utrymme eller så kommer du förmodligen att fastna i ett träd, kraftledningar eller något annat.

Batteri-liv

Kanske en av de största ömma punkterna på DJI Spark är batteritiden. Visst, du kan ladda den med en Micro-USB-kabel, men det tar ungefär en och en halv timme för den här metoden. Om du köpte kombinationspaketet eller den separata väggladdaren kommer du igång igen om cirka 50 minuter. Enligt DJI bör Spark vara cirka 16 minuter i luften eller 15 minuter i svävningsläge, vilket naturligtvis beror på hur du flyger det, de lägen du använder och den största faktorn av dem alla … vind. Charleston är relativt blåsig den här tiden på året, så när jag testar gestkontrollerna i min bakgård brann gnistan genom batteriets livslängd på cirka 10-12 minuter vid full laddning. Som jämförelse håller Mavic Pro ungefär 2,5 till 3 gånger det beloppet (men det kostar också dubbelt så mycket).

För en så kort batteritid är den enda riktiga lösningen här att köpa minst en till, eller bara fjäder för kombinationspaketet. Även med fördelarna med att ladda via USB, så att du kan använda bärbara reservladdare, tar det helt enkelt för lång tid att göra detta riktigt livskraftigt. Om du är ute och täljer eller har lite tid mellan det du vill fånga, är det en icke-fråga.

Sammantaget var batteritiden lite nedslående, och vi rekommenderar att du får minst ett extra batteri (kostar $ 50). Lyckligtvis är dessa batterier små och tar bara en sekund att byta ut, så det påverkar inte bärbarheten.

Design och bärbarhet

Om det är något som är säkert, packar DJI Spark mycket kraft i ett mycket litet paket. DJI hittade också några kreativa sätt att sänka kostnaderna för att göra detta mer överkomligt, vilket innebär att du behöver antingen en iOS- eller Android -enhet för att flyga basmodellen. Visst, du kan använda enheten med endast dess gestkontroller, men eftersom det här är nyare teknik kan du stöta på vissa problem, och du kommer säkert bara att använda en liten del av dess funktioner.

Varaktighet

Ungefär som Phantom och Mavic är DJI Spark en relativt hållbar liten sak. Faktum är att det kan vara mer än dess tidigare drönare, eftersom bara gimbalen på kameran (det är också en infällning) och bladen rör sig, snarare än fällbara armar eller en enorm startgimbal. Även om det kommer med rätt skydd, och du vill använda dessa i gestläge, särskilt inomhus, bör den framåtvända sensorn förhindra att den hamnar i för mycket problem. Men precis som Phantom 4 tittar den mest bara på vad som finns framför den, så överhängande träd eller något annat kan snabbt bli ett problem.

Med det sagt tvingade vi gnistan in i en vägg med propskydden på, den studsade tillbaka och ingen skada skedde. Det är också värt att notera att ju mer fast objektet framför det desto bättre blir det att inte stöta på det. Det går också långsamt, så det är svårare att smälla in i föremål.

Allmän design

Till skillnad från Mavic Pro har Spark fasta armar. Detta gör den något mindre bärbar, även om den fortfarande är otroligt liten med 143 × 143 × 55 mm. Med skumhöljet som det kommer in behöver du inte oroa dig för mycket om fällbara armar ändå. Jag kunde enkelt köra runt det i min bokväska och triathlonväska. Medan fallet lägger till en liten vikt, kommer det fortfarande under ett kilo, i själva verket är det mindre än vikten av en hel 12 uns (tekniskt 13,1) burk öl.

Lägg till ett extra batteri och handkontrollen, kanske iPad -förlängaren också, så kommer du fortfarande att kunna köra runt detta utan problem. Som jämförelse är DJI Phantom 4 cirka 3 kilo och är lika stor som en liten hund. Det är en enorm smärta att köra runt, plus att du i princip behöver en speciell väska eller väska för den och alla nödvändiga tillbehör. Tidigare behövde du också skaffa egna skinn för DJI -drönare, men Spark finns i gult, blått, grönt, rött och vitt.

Synlighet och kontroller

Efter att ha flugit en hel del olika drönare med hjälp av en app är det inte riktigt bra att försöka använda dem på en telefon under direkt solljus. Även om du inte behöver den valfria styrenheten, om du också vill förlänga flygsträckan och några av gestvideon rör sig, kommer det i princip att fördubbla hur långt det kan gå. Kontrollenheten ger dig också en bättre synfältupplevelse med fysiska kontroller eftersom de på din telefon kommer att kännas lite trånga. Allt annat misslyckas, du kan bara slå en solskydd över din telefon också. Du kan också välja att använda en iPad, men du behöver en förlängare MavMount för handkontrollen eftersom den bara passar vanliga smartphones och phablets.

Sammantaget är DJI Spark en lätt, bärbar och gedigen byggd liten drönare. Även om jag inte skulle låta ett barn leka med det, är kontrollerna ganska okomplicerade så det borde hålla dig borta från problem … och träd.

Fördelar och nackdelar

Höjdpunkter
  • Laddas via Micro-USB
  • Bra prispunkt
  • Gestkontroller
  • Behöver inte riktigt en controller
Lågpunkter
  • Svag batteritid
  • Wifi -anslutning begränsar det

Övergripande tankar

Ska du köpa DJI Spark? Om du ser dig själv som en ny hobbyist som är mer intresserad av stabila bilder och video, men inte har något intresse av 4K, är detta troligen en perfekt passform. För prispunkten, funktioner, bärbarhet och användarvänlighet är DJI Spark troligen det första steget mot en riktig mainstream drone -lösning. Även om vi hade några problem med gestkontroller och saknar intervallet på Mavic och Phantom, är Spark i princip en söt liten drönare som låter dig fånga ögonblick och upplevelser, oavsett om det är inne eller ute. Köp också ett extra batteri eller fjäder för kombinationspaketet.

Pris: $ 500+

Var man kan köpa: DJI, Drone World, Amazon

Läs mer om gadgetrecensioner på TechCo

0 Shares