DJI Robomaster TT: Drönare för STEAM Education Sector

0 Shares

Robomaster TT, DJI:s nya pedagogiska drönare

Om DJI för många är den obestridda ledaren i drönarfrågor så är det accepterat och det är allt. För det är sant att få märken kan säga att de har en så bred och varierad katalog av drönare. Och det finns i princip ett förslag för varje typ av användare och behov. Om du letar efter något kompakt och lätt att bära har de det. Om du behöver en kameradrönare med utbytbara linser så har de det också. Och så kunde vi fortsätta att granska var och en av modellerna.

Jo, även om den kanske är mindre känd än andra, bland alla dessa förslag har de också i flera år haft en modell som var avsedd att användas i klassrummet, även om Parrot med sin Mambo där presenterade en tuff kamp som gjorde att han blev den vinnare i flest skolor. Men det kan ändras med det nya Robomaster TT eller Tello Talent.

Detta nya förslag som presenteras av DJI är tänkt som ett STEAM-utbildningsverktyg för alla de centra som främjar framsteg inom Naturvetenskap, teknik, teknik, konst och matematik. Och även om det är sant att det till en början verkar praktiskt taget samma drönare som redan fanns, den ursprungliga Tello, så är den här gången en intressant nyhet inkorporerad som kan ge mycket spel.

De Robomaster TT integrerar ett nytt kort med vilka lärare och elever kommer att ha en mängd nya möjligheter eftersom till exempel tillbehör som en LED matris sammansatt av 8 × 8 lysdioder kan anslutas som kan programmeras tillsammans med själva drönaren för att skapa t.ex. koreografier i luften som de som vi ibland sett med flera och till och med hundratals drönare som “dansar” på ett synkroniserat sätt i luften.

All denna programmering kan göras tack vare open source-plattformar som Arduino eller MicroPython som tillsammans med språk som Scratch låter eleverna börja bekanta sig med ämnet blockbaserad programmering. Ett enkelt och roligt sätt att tillgodogöra sig all den logiken när du programmerar och löser problem.

För övrigt erbjuder drönaren inte bara mycket små dimensioner och skydd för propellrarna, så att det är säkert att flyga även och inomhus, även en ToF-sensor som hjälper till att upptäcka hinder placerade på 1,2 m avstånd för att underlätta flygningen och undvika risker. Förutom en WiFi-modul som kommer att möjliggöra en mycket mer exakt kontroll och färre störningsproblem när den används i miljöer där det kan finnas andra nätverk eller fler drönare som flyger runt.

Pris och tillgänglighet

Med ett pris som kommer att vara runt 239 euro och det kan vara dess enda handikapp till en början, den kommer att finnas tillgänglig i slutet av denna maj månad via utbildningsdistributörer och DJI:s egen onlinebutik.

0 Shares