DJI introducerar Mavic Air för gränslös utforskning vart äventyret tar dig

0 Shares

DJI Mavic Air Drone har 4k-kamera med mer portabel treaxlig servoarm, SmartCapture, FlightAutonomy 2.0 och avancerat pilotassistanssystem

DJI, världsledande inom civila drönare och flygbildsteknik, introducerade idag Mavic Air, en ultraportabel, hopfällbar kameradrönare som levererar överlägsen prestanda, smartare funktioner och större kreativa möjligheter än någon annan konsumentdrönare. Designad med resenärer och friluftsentusiaster i åtanke, ärver Mavic Air de bästa funktionerna i DJI:s ikoniska Mavic-serie, med en 4K-kamera för överlägsen bildkvalitet, nya QuickShot- och SmartCapture-lägen för enklare och snabbare fotografering. Smartare foton och videor och FlightAutonomy 2.0 med avancerad pilotassistanssystem för en smartare och säkrare flygning. Ett under av ingenjörskonst och design, Mavic Air möjliggör obegränsad utforskning vart äventyret tar dig.

“När DJI introducerade Mavic Pro, återuppfann de vad en konsumentdrönare kunde vara: kraftfull men ändå bärbar, prisvärd men ändå avancerad”, säger Roger Luo, VD för DJI. “Idag, med introduktionen av Mavic Air, har vi tagit dessa attribut till nästa nivå för att skapa vår bästa konsumentdrönare hittills.”

DJI introducerar Mavic Air för gränslös utforskning vart äventyret tar dig 2

Designad för bärbarhet och styrka
Med en vikt på bara 430 gram är Mavic Air den mest bärbara DJI-drönare som någonsin skapats. De fällbara armarna och propellrarna är instoppade i dess smala aerodynamiska ram, vilket gör den så kompakt att storleken, när den är hopfälld, nästan är samma som en modern smartphone.

Varje aspekt av Mavic Air-kameran är designad för toppprestanda. Dess treaxliga mekaniska servoarm är upphängd av dämpare för att ytterligare minska vibrationerna, vilket ger överlägset skydd och stabilare bilder. En kraftfull kamera som rymmer en 1/2,3-tums CMOS-sensor och ett f/2,8-bländarobjektiv med en brännvidd på 24 mm (motsvarande 35 mm) för att ta foton och videor av hög kvalitet.

Mavic Air tar skarpa 12-megapixelbilder med hjälp av nya HDR-algoritmer som bevarar fler detaljer i svagt och starkt ljus i varje bild, så att du kan ta fantastiska flygbilder från soluppgång till solnedgång. Den spelar också in stabiliserad och felfri 4K-video med 30 fps, och fångar video i högre kvalitet än någon annan DJI-konsumentdrönare, med en maximal bithastighet på 100 Mbps. Det är nu möjligt att bevara handlingen i dramatiska, fartfyllda scener genom dess förmåga att spela in 1080p slow motion-videor med 120 fps.

Dessutom är Mavic Air DJI:s första drönare med en extra micro SD-kortplats med 8 GB inbyggt lagringsutrymme, vilket gör att användare kan spara foton och videor direkt till drönaren var som helst. Den nyligen tillagda USB-C-porten gör det också snabbt och enkelt att exportera tagna bilder.

Utöka din kreativitet
Mavic Airs intelligenta kamerasystem skapar nya möjligheter för alla, oavsett deras erfarenhet av fotografering och drönarflygning. Fotoentusiaster som vill fånga sin omgivning i detalj kan använda den nya Sphere-funktionen för att automatiskt ta och sammanfoga 25 foton, vilket skapar en 32-megapixel panoramabild inom en minut. Mavic Air stöder också flera panoreringslägen, vilket skapar horisontella, vertikala och 180-gradersbilder.

QuickShots intelligenta videolägen gör det roligt och enkelt att skapa professionella videor, med förinställda flygbanor som automatiskt håller ditt motiv i ram. Använd Rocket, Dronie, Circle eller Helix plus två nya lägen, Asteroid och Boomerang, för att enkelt skapa videor som en gång krävde sofistikerade pilotfärdigheter och redigeringsprogram. Asteroidläget börjar med en sfärisk bild som zoomar in när den närmar sig objektet på marken, medan Boomerang flyger runt motivet i en uppåtlutad oval rörelse, med videon slutar vid startpunkten.

Mavic Airs ActiveTrack Smart Flight Mode har förbättrats för att automatiskt upptäcka flera motiv samtidigt, spåra och hålla mål mer exakt, särskilt under högrörelseaktiviteter som löpning och cykling.

Utrustad med maskininlärningsteknik är SmartCapture ett ultrakänsligt kontrollläge som gör det enkelt att ta foton och videor. Med en maximal räckvidd på upp till 20 fot kan du göra manuella gestkommandon för att starta, följa, skjuta, spela in, trycka, dra och landa, så att du kan fånga ögonblicket från vilken vinkel som helst utan att behöva en fjärrkontroll.

Smartare och säkrare flyg

Kraftfullare beräkningsmöjligheter och optimerade algoritmer hjälper Mavic Air att flyga smartare och säkrare genom hinder och vilken terräng som helst. FlightAutonomy 2.0 behandlar data som samlats in från sju kameror ombord och avancerade infraröda sensorer för att bygga en 3D-karta över din miljö för mer exakt planering och bättre flygprestanda. Förbättrade siktsystem fram och bak med två kameror kan upptäcka hinder upp till 20 meter bort. För att hjälpa till att navigera i mer komplexa utomhusmiljöer har Mavic Air nya avancerade pilotassistanssystem som hjälper piloter att automatiskt undvika och undvika hinder, vilket ger ett extra lager av säkerhet under flygning.

Mavic Air har en maximal flygtid på upp till 21 minuter. Den kan flyga med stabilitet i blåsiga förhållanden upp till 22 mph (36 km/h) och i höga höjder upp till 5 000 m (16 404 fot) över havet. Dess fjärrkontroll är den första som har löstagbara joysticks som kan förvaras inuti fjärrkontrollen för extra portabilitet. Dess rundstrålande antenner placerade på det hopfällbara underredet hjälper till att öka signaltäckningen för att ge en maximal räckvidd på upp till 4 km (2,5 miles) med 1080p realtidsvideoöverföring när du flyger med fjärrkontrollen. I sportläget flyger Mavic Air med imponerande hastigheter på upp till 68,4 km/h (42 mph) och är kompatibel med DJI Goggles för en uppslukande FPV-flygupplevelse.

Pris och tillgänglighet
Mavic Air kommer att finnas i tre färger: Onyx Black (onyxsvart), Arctic White (Arctic white) och Flame Red (flammande röd). USA:s försäljningspris inklusive drönare, batteri, fjärrkontroll, väska, två par propellerskydd och fyra par propellrar är $ 799. Mavic Fly More Combo innehåller drönare, tre batterier, en fjärrkontroll, en åkpåse, två par propellerskydd , sex par propellrar, ett batteri för PowerBank-adaptern och batteriladdningshubben för $ 999. Från och med idag kommer Mavic Air att vara tillgänglig för förbeställning via store.dji.com, fyra DJI-butiker och auktoriserade återförsäljare. Förköp börjar levereras den 28 januari för tillgängliga länder. Produkterna kommer att finnas tillgängliga i Brasilien i mars. För mer information om alla Mavic Airs nya funktioner och möjligheter, besök www.dji.com/mavic-air.

Foton och videor tillgängliga för nedladdning: http://bit.ly/2ETwVzh

0 Shares