DIY Ferrofluid-baserad Bluetooth-högtalare med display

0 Shares

Vad är en ferrofluid

Innan du ser denna slående talare mer i detalj, är det viktigt att veta ungefär vad allt detta ferrofluid är . För på det sättet är det bättre att förstå hur man uppnår den slående och hypnotiska effekten som du senare kommer att se i videon med det slutliga resultatet av detta projekt.

Ferrofluider är föreningar som inte finns i naturen, så de syntetiseras av människan för att bli verklighet. NASA utvecklade det 1960 och det användes som rymdfarkostbränsle och tätningsmaterial.

De är normalt sammansatta av mangnetit, hematit eller någon annan förening med Fe2+- eller Fe3+-innehåll som inte är något annat än mikroskopiska ferromagnetiska partiklar. Dessa ensamma skulle inte dra till sig mycket mer uppmärksamhet än en lavalampa, men när de kommer i kontakt med ett magnetfält är det då saker och ting förändras.

Det är så dessa slående former genereras som den du kan se på bilden och att du med en enkel sökning på internet hittar många fler. Beroende på kraften och förändringarna i magnetfältet, mängden ferrofluid etc. kan några uppriktigt slående reaktioner erhållas.

Bygga en högtalare med ferrofluid

Nu när du vet vad all denna ferrofluid är, om än snabbt och enkelt, är nästa sak att prata om denna Bluetooth-högtalare som en användare bestämde sig för att det skulle vara intressant att bygga med denna vätska som en display.

Den första utmaningen var att hitta en sätt för ferrovätskan att inte fastna på glaset , ett material som det fäster mycket lätt på. För att uppnå detta var han tvungen att utföra en serie specialbehandlingar på behållaren där den skulle placeras. När detta var gjort var det dags att designa formen på högtalaren.

Genom att vilja att ferrofluiden ska fungera som en visualisering av musiken som spelas, reagera med rörelser när frekvenserna varierar, bör designen göra det möjligt att enkelt visualisera den och gynna inkluderingen av en elektrobild som, genom en speciell modul, kunde separera intervall. av ljudfrekvenser för att orsaka dessa förändringar i ferrofluiden.

Så till slut fanns det vad du kan se på bilderna som tagits under hela skapelseprocessen: en högtalare som projicerar ljudet uppåt för att ha ferrofluid-displayen på framsidan.

Med hölje skapat från en 3D-skrivare , ferrofluiden i sin glasbehållare placerad, med Led ljus för att främja vision och all elektronik, högtalare och andra nödvändiga komponenter anslutna, resultatet är vad du kan se i nästa video.

0 Shares