Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Disney visar ny Star Wars ljussabel och det är fantastiskt

Disneys nya ljussabel: en dröm som går i uppfyllelse

Under april månad började Disney skämta med tanken att skapa en ljussabel. En mycket speciell sak eftersom den skulle vara mycket mer trogen mot dem som vi under så många år har kunnat se i filmerna från Star Wars-sagan. Och inte för att det inte fanns fler framgångsrika repliker, utan för att det i det här fallet skulle ha ett nytt infällbart system som huvudattraktion.

På detta sätt skulle upplevelsen vara mycket mer verklig att kunna trycka på en knapp och se hur den ljusstråle som formar bladet på dessa svärd utvecklas framför oss. Och naturligtvis, vem har inte drömt om något sådant någon gång efter att ha sett någon del av sagan eller spelat ett av dess många videospel.

Tja, vi gick från skämtet till verkligheten och företaget har visat det ny infällbar ljussabel. Och vi kommer inte att lura dig, det är fantastiskt hur det ser ut. Även om du tror det, ta en titt på videon nedanför dessa rader.

Som du ser är det ett mycket kort fragment och det finns ingen mer förklaring eller detaljer om själva ljussabeln, men det är mer än tillräckligt att veta att du vill ha en. Det är åtminstone den känslan vi har så snart vi ser det. Även om vi fruktar att vi fortfarande måste vänta ett tag för att kunna få en.

Dessa Star Wars-lampor håller på att bli designad av Walt Disney Imagineering Research and Development, samma som redan har gjort saker som Spider-mannen som flyger genom luften och imiterar karaktärens rörelser i filmerna och annan fiktion eller den roboten som ser ut som Groot.

Tanken är att de används i nytt hotell Star Wars: Galactic Starcruiser som Disney skapar som en ny uppslukande attraktion inom sina parker. Något som liknar den upplevelse de erbjuder med Galaxy’s Edge och som borde vara redo fram till 2022, så tills dess är det mycket troligt att du inte kommer att kunna köpa en av dessa ljussabel eller ljussabel.

Tillsammans med frågan om att vänta på dess officiella lansering är en annan fråga som du också måste ta hänsyn till att priset säkert inte kommer att vara billigt. Disney säljer för närvarande ljussabel som kostar cirka 200 dollar. Så det är troligt att de som erbjuder möjlighet att dra in “laserbladet” kostar om inte samma eller något mer.

Hur den nya Star Wars och Disneys ljussabel fungerar

Tills dessa nya ljussablar eller sablar, om du vill kalla dem så mer, inte säljs och det finns någon som tar isär för att se exakt hur de fungerar kan vi inte göra något annat än att föreställa mig hur jag skulle kunna göra det. För detta, publicerade patent och det forskningsarbete som vissa användare har gjort.

Således, med all den informationen plus ett publicerat koncept, liknar idén bakom driften av dessa nya infällbara ljussablar den för mätband. Jag menar, det skulle vara som två tejp av plastmaterial som skulle kunna rulla på sig själv och expandera på ett rakt sätt när användaren vill ha det. Mellan dessa band skulle det finnas en eller flera remsor av lysdioder som är de som gör att svärdet i sig kan belysas och simulera effekten av en laser.

Detta är dock som vi säger gissningar baserat på vad som är känt från patent. Även om det inte spelar någon roll hur de uppnår det, är det viktiga att de slutar nu och börjar sälja dem. Under tiden kan kraften vara med dig.