Disney Plus fungerar inte på Firestick: Fixar och lösningar

Disney Plus fungerar inte på Firestick: Fixar och lösningar

Disney Plus har nu spelat en viktig roll i varje hushåll för att tillhandahålla underhållningsinnehåll. Disney+ är tillgängligt på större plattformar, inklusive iOS och Android. Med det kan du installera Disney Plus på Firestick-enheter av alla typer. Ibland kan du stöta på problem som att Disney Plus inte fungerar på Firestick. Det finns många anledningar bakom problemet. Här i den här artikeln, låt oss se varför Disney Plus inte fungerar på Firestick och fixar problemet.

Det finns många saker som kan få appen att sluta fungera på vår Firestick. Som att vår nätverksanslutning är dålig, använder den äldre versionen av Disney+-appen, inte rensar cacheminnet på Firestick, med en free VPN för att kringgå geografiska begränsningar, lös HDMI-anslutning och så vidare. Låt oss få veta mer om problemen.

Starta om Firestick

Det första och främsta du måste göra för eventuella missöden på din Fire TV Stick är att starta om den. Att starta om Firestick kommer att lösa nästan alla vanliga problem. Om du har några problem när du använder Disney+-appen, starta om Firestick. Om du fortfarande har samma problem kan du prova lösningarna nedan.

Felkod 83

Ibland kan du stöta på en viss felkod 83, vilket gör att Disney Plus-appen inte fungerar med Fire TV Stick-kommandon. Felet uppstår på grund av två saker. Det ena är internetproblemet och det andra är hårdvaruproblemet.

Internetanslutningsproblem

Disney Plus-servern själv blir klubbad om du stöter på många registreringar samtidigt. Om så är fallet måste du vänta tills servern kan hantera fler registreringar på en gång. Om du tror att problemet inte beror på den tunga internettrafiken, kan problemet ligga hos din lokala tjänsteleverantör. Kontakta din ISP för att se om servrarna och routrarna har några problem.

Problem med enhetskompatibilitet

Se först till att din enhet är kompatibel med Disney Plus. Om du laddar ner Disney Plus på Firestick via sidoladdningsmetoden kan det ha det här problemet. Ta bort Disney Plus-appen och installera den med den direkta metoden för att undvika problemet med att Firestick inte fungerar. Har fortfarande samma problem, uppdatera Disney+-appen på din Fire TV Stick.

Kolla Disney Plus Server

Som ni alla vet är Disney Plus en onlinetjänst och det beror på dess världsomspännande servrar för att leverera innehåll till användarna. Om du stöter på något problem är det första du måste försöka kontrollera Disney Pluss serverstatus. Genom att använda tredjepartswebbplatser som Downdetector kan du kontrollera den aktuella serverstatusen för appen, och du kan även upptäcka de problem den stötte på. Medan servern är nere, vänta tills den har sorterats av teamet. Detta är det enda alternativet du har.

Testa genom att se en annan show

TV-programmet eller en film du spelar för närvarande kan stöta på flera problem eller ett oväntat problem som gör det otillgängligt för tillfället. On-demand-innehåll som efterlängtade serier, OTT samma dag och biosläpptitlar kommer att ha en enorm mängd användare. Med det kanske servern inte svarar eller så kan den gå sönder. Om du har det problemet kan du prova att spela upp andra program eller filmer. Efter ett tag kan on-demand-innehållet streamas utan problem.

Kontrollera och återställ Internet

Som sagt tidigare är din internetanslutning också anledningen till att Disney+-appen inte fungerar. Vanligtvis behöver Disney Plus-appen en internetbandbredd på minst 5 Mbps för filmer utan avbrott och 25 Mbps för 4K UHD-titlar. Se till att din internetanslutning uppfyller behoven. Om du inte har tillräckligt med internetanslutning, ändra videokvaliteten på titeln för att få buffert-free strömning.

Om din anslutning är långsam, starta om din nätverksrouter för att återupprätta länken till din internetleverantörs servrar. Utför nu ett nytt nätverkshastighetskontrolltest. Om problemet kvarstår, försök att kontakta din internetleverantör för att rapportera problemet. Om problemet kvarstår rekommenderar vi att du besöker Disney Pluss hjälpcenter. Att ta kontakt med dem hjälper till att lösa problemet. Förklara dina problem när du castar och skicka även en skärmdump om möjligt.

Geo-restriktioner

Disney+ är tillgängligt i de flesta länder men få länder gör det inte. Du kan använda VPN för att streama Disney+ i geografiskt begränsade länder. När du gör det, se till att du använder de bästa VPN:erna för Firestick. Endast ett fåtal VPN som NordVPN och ExpressVPN kan bryta brandväggen för Disney Plus.

Logga ut och logga in på ditt konto

Du kan också prova att logga ut från ditt Disney Plus-konto från Firestick. Genom att göra detta kommer kontodata som kunde ha stött på ett tillfälligt fel att lösas.

(1) Öppna Disney Plus på din Fire TV Stick. För att komma åt din profil, tryck på din Avatar genom att navigera till botten.

(2) Tryck på Logga ut för att slutföra processen. Logga in igen.

Rensa Disney Plus-cache och data

Disney Plus sparar tillfällig data på din Fire TV, som vanligtvis kallas cookies och cacher. Dessa data ackumuleras och kommer att sakta ner din enhet. Åtgärda detta genom att följa stegen nedan.

(1) Öppna Inställningar på Amazon Firestick.

(2) Gå till Ansökan och välj Hantera installerad applikation.

(3) Välj Disney Plus från listan och klicka Rensa cache och Rensa data.

(4) Öppna nu Disney Plus-appen och logga in med dina referenser.

Uppdatera Firestick

You Fire TV själv kan ha något underliggande problem som gör att Disney Plus inte fungerar korrekt. Försök att uppdatera Firestick-operativsystemet till den senaste versionen för att åtgärda problemet.

(1) Gå till inställningar sida och välj Brand-TV. Klicka på Handla om och välj Kolla efter Uppdateringar.

(2) Klicka på Installera uppdatering och följ instruktionerna på skärmen för att uppdatera ditt Fire TV OS.

(3) När du är klar, gå tillbaka till Disney+-appen och kontrollera om problemet har lösts.

Avinstallera Disney+

Avinstallera din Disney Plus-app till den senaste versionen och ominstallation kan hjälpa dig att lösa problemen. Gå till Inställningar och välj Applikationer. Välj Hantera installerade applikationer och välj Disney+-appen. Klicka på alternativet Avinstallera i popup-fönstret. Installera sedan Disney+-appen igen. Detta kommer att radera alla temporära filer som är lagrade i appen.

Inget ljud på Disney+

Anta att videon på Disney+ spelas upp utan buffring men inte hör några ljud. I så fall måste du ändra ljudinställningarna i Fire TV Stick. Detta kan hjälpa dig. Du kan också lösa detta genom att starta om dina Firestick-problem.

Återställ Firestick

Försök att återställa din Firestick till fabriksinställningarna om du upplever några problem. För att återställa en Firestick finns det flera tillgängliga sätt. Vi har nämnt det enklaste och enklaste sättet.

(1) Mata ut alla externa enheter som är anslutna till din TV förutom Firestick.

(2) Tryck och håll ned Tillbaka och Höger knapparna på din fjärrkontroll.

(3) Välj Fortsätta för att återställa din enhet.

(4) Efter återställningen, installera din Disney Plus-app på din Fire TV för att kontrollera om problemet har lösts.

Det finns många faktorer som gör att Disney Plus inte fungerar. Att hitta rätt problem och reda ut det ligger i våra händer. Hoppas du hittar det specifika problemet i den här artikeln och den korrekta lösningen. Ändå fungerar inte Disney Plus-appen på Firestick eller problemet du upplever är inte listat här, nämn det i kommentarerna nedan. Vi ger dig den exakta lösningen.

Följ vår Facebook och Twitter hanterar för att få fler uppdateringar.

Relaterade Artiklar

Back to top button