Discord TrÄdar kommer imorgon för att förstÄ dina online-gruppchattar

0 Shares

Discord, den populÀra onlinechattappen, meddelade pÄ Twitter i eftermiddag att dess efterlÀngtade konversationstrÄdningsfunktion kommer att lanseras i morgon, lÄngt tidigare Àn förvÀntat.

Förra veckan rapporterade vi att Discord Threads-funktionen hade rullats ut till Discord-botutvecklare för att hjÀlpa dem att integrera den nya funktionen i sina bot-plugin-program. Vi trodde att detta innebar att funktionen skulle befinna sig i en tidig testfas av utvecklingen och att det skulle ta en stund innan den rullades ut till resten av oss.

Det visar sig att vi hade fel.

TillkÀnnagivandet, som gjordes pÄ Twitter i en frÀck demonstration av Discord Threads i aktion, skulle vara den största förbÀttringen av appen sedan november 2020, dÄ Discord lade till möjligheten att spela upp till specifik text i en konversation. TrÄdar ser vÀldigt mycket ut som en förlÀngning av den funktionen.

Discord Threads Àr Àntligen hÀr

Oenighet exploderade i popularitet under 2020 nÀr tiotals miljoner mÀnniskor tvingades inuti av coronaviruspandemin vÀnde sig till onlinesamhÀllen för att förbli sociala.

Ursprungligen provinsen för onlinespelgemenskapen, rÀknade Discord 56 miljoner aktiva mÄnadsanvÀndare under 2019. I dag har siffran ökat till cirka 140 miljoner, enligt Venture Beat med 19 miljoner aktiva Discord-servrar pÄ plattformen.

Det har dock förekommit nÄgra vÀxande smÀrtor, eftersom det chattrumsliknande grÀnssnittet gjorde konversationer lite svÄra att följa ibland, med delar av en konversation som lÀtt missades nÀr texten rullades förbi.

Discord försökte till en viss grad ta itu med svarfunktionen, som kopplar kommentarer till tidigare kommentarer som gjordes tidigare i en konversationsström, men svar Àr fortfarande vÀldigt mycket en del av den strömmen. Med trÄdar kommer dessa interaktioner att ta sitt eget utrymme i appens grÀnssnitt, vilket gör det mycket lÀttare att ha sidokonversationer separerade frÄn det större samtalet som Àger rum i huvudrummet.

Det Àr en liten funktion, i det stora schemat av saker, men det gör en av vÄra favoritappar Ànnu bÀttre, med början i morgon.

0 Shares