Discord Trådar kommer imorgon för att förstå dina online-gruppchattar

0 Shares

Discord, den populära onlinechattappen, meddelade på Twitter i eftermiddag att dess efterlängtade konversationstrådningsfunktion kommer att lanseras i morgon, långt tidigare än förväntat.

Förra veckan rapporterade vi att Discord Threads-funktionen hade rullats ut till Discord-botutvecklare för att hjälpa dem att integrera den nya funktionen i sina bot-plugin-program. Vi trodde att detta innebar att funktionen skulle befinna sig i en tidig testfas av utvecklingen och att det skulle ta en stund innan den rullades ut till resten av oss.

Det visar sig att vi hade fel.

Tillkännagivandet, som gjordes på Twitter i en fräck demonstration av Discord Threads i aktion, skulle vara den största förbättringen av appen sedan november 2020, då Discord lade till möjligheten att spela upp till specifik text i en konversation. Trådar ser väldigt mycket ut som en förlängning av den funktionen.

Discord Threads är äntligen här

Oenighet exploderade i popularitet under 2020 när tiotals miljoner människor tvingades inuti av coronaviruspandemin vände sig till onlinesamhällen för att förbli sociala.

Ursprungligen provinsen för onlinespelgemenskapen, räknade Discord 56 miljoner aktiva månadsanvändare under 2019. I dag har siffran ökat till cirka 140 miljoner, enligt Venture Beat med 19 miljoner aktiva Discord-servrar på plattformen.

Det har dock förekommit några växande smärtor, eftersom det chattrumsliknande gränssnittet gjorde konversationer lite svåra att följa ibland, med delar av en konversation som lätt missades när texten rullades förbi.

Discord försökte till en viss grad ta itu med svarfunktionen, som kopplar kommentarer till tidigare kommentarer som gjordes tidigare i en konversationsström, men svar är fortfarande väldigt mycket en del av den strömmen. Med trådar kommer dessa interaktioner att ta sitt eget utrymme i appens gränssnitt, vilket gör det mycket lättare att ha sidokonversationer separerade från det större samtalet som äger rum i huvudrummet.

Det är en liten funktion, i det stora schemat av saker, men det gör en av våra favoritappar ännu bättre, med början i morgon.

0 Shares