Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Dina medarbetare tycker att dina memes är oprofessionella

Eftersom företagskulturen är en så viktig del av det framgångsrika startpusslet, bör lite lättsamma skämt på kontoret uppmuntras av både chefer och VD: ar. Lite humor kan ju räcka långt i att stressa ner anställda och göra kontoret till ett roligt ställe att vara på. Men med program som Slack som ger en konstant ström av skrattretande stunder kan det vara svårt att dechiffrera vad som är ett lättsamt skämt och vad som är ett oprofessionellt knep. Men tydligen har den tunna linjen blivit lite djärvare.

Enligt en nyligen genomförd studie av Fundera är memes och GIF de minst professionella sätten att kommunicera med anställda via e -post eller på annat sätt. Som data från studien visade, gjorde de lägre poäng än emojis, som smileys och akronymer, som LOL och förmodligen i mindre utsträckning WTF.

“Memes kan vara roliga att titta på på Facebook eller Instagram, men de kan få dig att se oprofessionell ut på kontoret ”, skrev Emily Kate Pope, författarna till studien. “Kanske på grund av deras alltför avslappnade natur får de också sina avsändare att se ut som mindre seriösa om sina karriärer och producerar mindre pålitliga arbetsprodukter.”

Studien genomfördes genom att undersöka 1 000 amerikaner och be dem att rangordna professionalism, allvar, pålitlighet och intelligens när det gäller användning av emojis, memes och akronymer på kontoret. Genom att använda ett enkelt 1 till 5 -system kunde lantmätare ge en omfattande titt på vad dina medarbetare verkligen tycker om ditt dagliga eftermiddagskämt.

Trots resultaten av studien vet du att du kommer att hitta en katt som bär ögonplåster i din inkorg senare idag. Men vem är den mest troliga personen som skickar den? Enligt studien är högre yrkesverksamma mer benägna än någon annan att använda alla fem stötande e -postmetoder som ingår i studien (emojis, akronymer, GIF, memes och alla kepsar), vilket är rimligt. När allt kommer omkring, vem kommer att tillrättavisa chefen för att han är för oprofessionell?

På grund av alla snabbmeddelandeplattformar och enkelheten i e -post är det lätt att glömma att du inte är på sociala medier när du är på kontoret. Ett sinne för humor kan främja din karriär som du aldrig skulle föreställa dig, men det är viktigt att välja plats. Ett “din mamma” -skämt kommer inte att flyga i ditt nästa investerarmöte. Så spara dina “Salt Bae”, dina “Michael Scott -ögonblick” och dina “berusade bebisar” i timmar. Det kan förändra banan för hela din karriär.

Läs mer om företagskultur på Tech.Co

Foto: Laney Griner & Flickr / エ ル エ ル LL