Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Din router innehåller DFS-skydd och det är så viktigt

Vi berättar varför DFS-skydd är så viktigt att Europa tvingar routertillverkare att förebygga deras användare från att avaktivera det.

Din router inkluderar DFS-skydd

DFS är obligatoriskt i Europa

DFS-skydd eller dynamiskt frekvensval , är ansvarig för att automatiskt välja en frekvens som inte stör radarsystem. Detta krävs i Europa och är det som gör att det tar tid för en router att vara i drift eller förlorar anslutningen nära en flygplats eller väderstation. Det är dock väldigt lätt att undvika, eftersom vi kan ändra land och välja ett som inte kräver användning av DFS, som Indien eller Ryssland.

Router DFS

Det är därför Europa går ett steg längre och kräver att routertillverkare inte tillåter användare att inaktivera detta skydd genom att komma åt routerinställningarna och att de inte ska kunna ändra routerns firmware för att uppnå detta med någon form av modifiering.

Den största fördelen med att använda DFS-kanaler är att öka antalet Wi-Fi-kanaler. Processen för verifiering av kanaltillgänglighet krävs enligt lag för att undvika elektromagnetisk störning av 5 GHz-frekvensen med radarn. Ibland tar det tid för 5 GHz Wi-Fi att dyka upp och det beror på att routern skannar DFS-kanalerna efter radarsignaler. Och enligt förordning måste de spendera 60 sekunder för att se till att de kan sända .

Radarsignaler är känsliga för störningar från andra enheter som använder samma spektrum. DFS-funktionen tillåter en router eller åtkomstpunkt upptäcka radarsignaler och ändra deras arbetsfrekvens för att undvika störningar. Denna process säkerställer att radarsystem kan skicka och ta emot korrekt information.

Andra olagliga WiFi-kanaler

Genom att ändra regionen som din WiFi-router är konfigurerad för kan du komma åt andra kanaler. Användningen är inte laglig i Spanien, eftersom den kan orsaka störningar på andra enheter, som anges i den nationella tabellen över frekvenstilldelningar).

Till exempel skulle en av dessa oförenligheter vara med medicinska implantat. Kanal 14 på 2,4 GHz-bandet skulle reserveras för “aktiva medicinska implantat med låg effekt och tillhörande perifera enheter inomhus” .

Kanal 14

I 5 GHz-bandet kan kanal 161 och 173 inte användas eftersom de kan störa elektroniska vägtullsystem som Via-T. Andra 5GHz Wi-Fi-kanaler är skyddade eftersom de används för drift av flygplatsradar andra för olika försvarssystem och andra för meteorologiska tjänster.

I det yngsta WiFi-bandet, 6 GHz-bandet, finns det totalt 34 illegala kanaler för tillfället. Här är anledningen mindre brådskande och anledningen är att routrarna som utrustar den stödjer alla kanaler som är aktiverade i USA, vilka är 58, men i Europa har för närvarande bara de första 24 aktiverats, så auktorisation ges inte. utöver vad som hittills varit möjligt.