Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Din musik spelas nu på Facebook Gaming-strömmar

Bildkredit: Facebook

Vad är bättre än en fantastisk spelström? En med ett mördande soundtrack och med expansionen av musik på Facebook Gaming kan du bli ljudet av spel som hörs runt om i världen.

Facebook utökar sättet att arbeta med musik för att ge möjligheter till kreatörer som streamar på världens största sociala medieplattform. De har nu utökat möjligheten att spela bakgrundsmusik under spellivsströmmar på Facebook Gaming så att alla Partner- och Level Up-skapare kan utforska Facebooks enorma bibliotek med spår som ackompanjemang till deras spel.

Facebooks direktör för Global Gaming Creator Partnerships, Luis Renato Olivalves sa: “Spel och musik är en match made in heaven, och vi hoppas att vårt partnerskap med musikindustrin öppnar dörren till framtida samarbeten och möjligheter för både artister, spelare och fans. Vi kommer att fortsätta arbeta med våra musikpartners för att förverkliga dessa möjligheter.”

Hur man lägger till musik till Facebook Gaming-strömmar

Att lägga till musik i strömmar behöver inte vara en laglig stridsplats på Facebook tack vare deras avtal med musikbolag, förlag och sällskap, inklusive de stora skivbolagen och oss här på ReverbNation. Det betyder att att använda musik från deras katalog i streams inte bara är lagligt utan enkelt, eftersom Facebook kommer att fixa royalties med rättighetsinnehavarna.

För att spela musik i en Facebook-liveström, spela helt enkelt upp den genom din strömmande programvara: oavsett om du strömmar på PC, Mac eller konsol, och oavsett om du använder OBS, Streamelements OBS, Streamlabs OBS, är allt bra.

Facebooks bakgrundsdetektering blir ännu bättre så att de automatiskt kan skilja på musik som spelas som ljudfokus för en stream och musik som spelas under en voiceover. Detta säkerställer att alla kreatörer kan använda musik i sina streams hur de vill och att musikrättighetsinnehavare får betalt.

Även om Facebook har avtal med många musikförlag och skivbolag, täcks inte alla låtar med dem. Om en kreatör använder en låt som inte täcks av deras video kommer Facebook att meddela dig att en del av din video har stängts av eller blockerats på grund av en upphovsrättsskyddad låt.

Hur du får betalt för användning av din musik på Facebook-strömmar

Vi samarbetade med Facebook för över 3 år sedan för att föra ReverbNation-artisters musik från hela världen till Facebook och Instagram. Vi erbjuder free distribution till alla artister och genom att välja Facebook kan du lägga till din musik i Facebooks innehållsbibliotek, så att din musik kan användas i videor och streams på Facebook samtidigt som du får betalt från varje visning.

Om du är ny på ReverbNation är det så enkelt att skapa ett konto som att gå till www.routenote.com och ange din e-postadress för att skapa en free konto. När du är inloggad väljer du “Skapa ny release” för att lägga till din musik och välj de butiker du vill distribuera din musik till.

Välj Facebook för att lägga till din musik i Facebooks system för automatisk upptäckt när den används i videoinnehåll. Om din musik är godkänd för distribution till Facebook kommer du också att läggas till på Instagram där användare kan välja din musik för att soundtracka sina berättelser och rullar, och få betalt varje gång din musik används.

Vad är Facebook Gaming?

Facebook Gaming lanserades 2018 som en dedikerad plats för kreatörer att dela sitt spel med fansen på världens mest populära sociala medieplattform. Sajten är inbyggd i deras hemsida och Facebook har till och med en egen dedikerad app för spel.

Navet påminner mycket om Twitch eller YouTubes livestreamade spelgemenskap. Appen och webbplatsen samlar förinspelade videor och klipp från streams samt erbjuder alla livestreams som spelas in för närvarande. Tittarna kan söka efter särskilda spel eller skapare och sedan kan de fästa spel för snabb åtkomst.

Användare kan gå med i turneringar där de kan utmana andra spelare direkt via Facebook Gaming. Schemalägg turneringar i förväg och tävla med spelare från hela världen eller gå med i befintliga turneringar.

Användare kan också spela Facebooks webbspel som Draw Something, Candy Crush och många andra. Spelen är inbyggda i Facebooks plattform så att alla spelare enkelt kan utmana sina vänner och se sina vänners höga poäng och framsteg.