Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Din DVD-brännare är föråldrad

Efter inbjudan till AOpen-sviten på Computex Taiwan hade vi en chans att se de nyaste 16X dual layer DVD-inspelare i aktion; och vi blev verkligen inte besvikna. Nya AOpen-inspelare, inklusive DDW8800, baserades på alternativa OEM-designer och ommärktes som AOpen. Den nyaste DDW1608, å andra sidan, kommer att använda en helt ny design och konstruktion från AOpen. Men mest spännande är Ricoh-chipsetet inuti. Du kanske minns Ricohs inblandning i de första DVD-brännarchipseten för flera år sedan när 2,4X DVD+R-enheter var normen.

Ricohs senaste satsning inom DVD IC-segmentet har otroligt lockande funktioner: 16X DVD+R, 16X DVD-R, stöd för dubbla lager och snabba CD-skriv- och läshastigheter. Det verkar som att Ricoh har varit ganska upptagen under de senaste 18 månaderna.

Här är en teaser av AOpens DDW1608 som bränner en 16X DVD+R-skiva. När vi faktiskt får enheten om några veckor kommer vi att köra vårt typiska batteri med läs-, skriv- och feltester.

Klicka för att förstora.

Nedan är en skärmdump av BenQs nästa generations 16X-brännare som skriver en skiva på under 6 minuter.

Klicka för att förstora.

För en extra teaser inkluderade vi en bild av BenQs hela nästa generations brännarsortiment, inklusive 4X DVD+R9-enheter.

Klicka för att förstora.

Andra prototypdesigner visades också på utställningsgolvet, inklusive 16X LiteOn/Gigabyte-designer med hjälp av MediaTeks 16X MT1818E efterföljare. Philips Taiwan hade också en Nexperia-referensdesign i en privat monter, som vi kunde ta en bild på. NuTech/Quanta har använt Nexperias chipsetdesign för sin senaste serie av dvd-inspelare. Känna free att kolla upp detta dokumentera som vi också knep från Philips, som talar om det kommande Nexperia 725x-chipsetet.