Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Din Android-telefon kan vara infekterad med spionprogram, varnar Google

Hur du skyddar dig online

PREDATOR är ett anmärkningsvärt robust spionprogram, men om du inte befinner dig i något av länderna som anges ovan borde du klara dig. Ännu bättre, om du bor i USA är spionprogram som detta – även de “legitima” typerna från företag som NSO Group – generellt förbjudna.

Det finns dock massor av andra cyberhot ute i världen som utsätter dig och dina personliga data för risker och att skydda dig själv är inte alls så svårt som det låter. Med rätt tips och verktyg kan du faktiskt undvika de flesta cyberhoten innan du vaknar på morgonen.

För det första, var vaksam och klicka inte på slumpmässiga länkar. I de flesta fall är dessa nätfiske-e-postmeddelanden fulla av stavfel, felaktiga skiljetecken och små inkonsekvenser med webbplatsen de försöker replikera. Så länge du håller koll på den här typen av fel bör du kunna hålla e-postbedragare på armlängds avstånd.

Dessutom gör verktyg som lösenordshanterare och VPN:er din övergripande onlineaktivitet säkrare, och håller dina referenser, platsdata och webbhistorik privat från externa källor. Slutligen är antivirusprogram en bra investering, särskilt om du är orolig för vad din enhet kan locka till sig, vare sig det är skadlig spionprogram eller bara för många popup-annonser.