Din Android-mobil kommer inte längre att avundas musikupplevelsen på iPhone

0 Shares

Apple Music på Android vinner Lossless and Spatial Audio

Hittills har bara Apple-enheter, och inte alla, haft två viktiga förbättringar genom Apple Music: förlustfritt ljud och rumsligt ljud. Mellan de två är det tydligt att det rumsliga ljudet är mycket mer imponerande och slående, för det andra måste man ha ett välutbildat öra och tillräckliga hörlurar och högtalare för att märka denna större reproduktionsrikedom.

Apple släppte dock en ny uppdatering av sin streamingmusikapplikation, Apple Music för Android, som lägger till Lossless and Spatial Audio tack vare Dolby Atmos. Logiskt sett med samma begränsningar som i Apples mobila enheter, men ändå intressant.

Så här aktiverar du Lossless Audio på Android

Så här aktiverar du förlustfritt ljud på Apple Music Android

Som du kanske tänker nu, för att aktivera förlustfritt ljud till din Android-enhet, är det första du behöver göra att uppdatera Apple Music-applikationen till sin senaste version från Play Store. Därifrån är stegen du måste följa praktiskt taget desamma som att aktivera Apple Lossless på Apple-enheter.

  1. Öppna appen Apple Music på din Android-telefon
  2. Gå till inställningar och sök nu Ljudkvalité
  3. Välj den kvalitet du vill använda i menyn nedan: Lossless, High Efficiency, WiFi-only streaming, Lossless audio downloads
  4. Välj, som i iOS, om du vill att ljudet ska använda lite dataförbrukning, vare sig det är hög kvalitet, Lossledd (24 bit och 498 kHz) eller Lossless High Definition (24 bit och 192 kHz)

Kom ihåg att när du aktiverar förlustfritt ljud är dataförbrukningen högre, så din datahastighet kan bli kort om du använder Appme Music-appen intensivt. Och kom också ihåg att, som med iPhone, iPad etc., är det förlustfria ljudet begränsat till användning av hörlurar med kablar eller bredvid DAC eller interna och externa högtalare. Om du tänker använda True Wireless-hörlurar kommer du inte att kunna.

Apple Lossless eller Spatial Audio

Objektbaserat rumsligt ljud

Som vi redan har nämnt ibland, även om båda alternativen representerar en förbättring av användarupplevelsen, är sanningen att ljudet utan förlust av kvalitet är mindre slående än vinsten i rumsligt ljud.

Det är något som liknar vad som händer eller skulle hända om vi fick välja mellan HDR-innehåll eller 8K-ljud. Båda är förbättringar jämfört med den nuvarande, men ökningen i upplösning är svårare att uppskatta än HDR. Därför är det bättre att ha den förmågan att njuta av rumsligt ljud och allt som Dolby Atmos-tekniken antar för att öka kvaliteten som många användare måste ha ett ljudsystem eller tillräckliga hörlurar för att uppskatta dem, eftersom alla inte är värda det.

0 Shares