Din Android-mobil kommer inte lÀngre att avundas musikupplevelsen pÄ iPhone

0 Shares

Apple Music pÄ Android vinner Lossless and Spatial Audio

Hittills har bara Apple-enheter, och inte alla, haft tvÄ viktiga förbÀttringar genom Apple Music: förlustfritt ljud och rumsligt ljud. Mellan de tvÄ Àr det tydligt att det rumsliga ljudet Àr mycket mer imponerande och slÄende, för det andra mÄste man ha ett vÀlutbildat öra och tillrÀckliga hörlurar och högtalare för att mÀrka denna större reproduktionsrikedom.

Apple slÀppte dock en ny uppdatering av sin streamingmusikapplikation, Apple Music för Android, som lÀgger till Lossless and Spatial Audio tack vare Dolby Atmos. Logiskt sett med samma begrÀnsningar som i Apples mobila enheter, men ÀndÄ intressant.

SÄ hÀr aktiverar du Lossless Audio pÄ Android

SÄ hÀr aktiverar du förlustfritt ljud pÄ Apple Music Android

Som du kanske tÀnker nu, för att aktivera förlustfritt ljud till din Android-enhet, Àr det första du behöver göra att uppdatera Apple Music-applikationen till sin senaste version frÄn Play Store. DÀrifrÄn Àr stegen du mÄste följa praktiskt taget desamma som att aktivera Apple Lossless pÄ Apple-enheter.

  1. Öppna appen Apple Music pĂ„ din Android-telefon
  2. GÄ till instÀllningar och sök nu Ljudkvalité
  3. VÀlj den kvalitet du vill anvÀnda i menyn nedan: Lossless, High Efficiency, WiFi-only streaming, Lossless audio downloads
  4. VÀlj, som i iOS, om du vill att ljudet ska anvÀnda lite dataförbrukning, vare sig det Àr hög kvalitet, Lossledd (24 bit och 498 kHz) eller Lossless High Definition (24 bit och 192 kHz)

Kom ihÄg att nÀr du aktiverar förlustfritt ljud Àr dataförbrukningen högre, sÄ din datahastighet kan bli kort om du anvÀnder Appme Music-appen intensivt. Och kom ocksÄ ihÄg att, som med iPhone, iPad etc., Àr det förlustfria ljudet begrÀnsat till anvÀndning av hörlurar med kablar eller bredvid DAC eller interna och externa högtalare. Om du tÀnker anvÀnda True Wireless-hörlurar kommer du inte att kunna.

Apple Lossless eller Spatial Audio

Objektbaserat rumsligt ljud

Som vi redan har nÀmnt ibland, Àven om bÄda alternativen representerar en förbÀttring av anvÀndarupplevelsen, Àr sanningen att ljudet utan förlust av kvalitet Àr mindre slÄende Àn vinsten i rumsligt ljud.

Det Àr nÄgot som liknar vad som hÀnder eller skulle hÀnda om vi fick vÀlja mellan HDR-innehÄll eller 8K-ljud. BÄda Àr förbÀttringar jÀmfört med den nuvarande, men ökningen i upplösning Àr svÄrare att uppskatta Àn HDR. DÀrför Àr det bÀttre att ha den förmÄgan att njuta av rumsligt ljud och allt som Dolby Atmos-tekniken antar för att öka kvaliteten som mÄnga anvÀndare mÄste ha ett ljudsystem eller tillrÀckliga hörlurar för att uppskatta dem, eftersom alla inte Àr vÀrda det.

0 Shares