Din Android-app öppnas inte? 10 sätt att fixa

0 Shares

Smartphones har gett oss bekvämligheten med appar som kan göra nästan vad som helst. Men det hjälper inte så mycket om man rör vid dem och inget händer. Om en app inte öppnas på din Android-enhet finns här några möjliga lösningar.

I den här artikeln hittar du:

starta om telefonen

Applikationer startar ofta inte korrekt på grund av tillfälliga problem som löses genom att helt enkelt starta om enheten.

Du kan utföra en mjuk återställning genom att hålla ned strömknappen och välja Omstart eller genom att svepa ned appmasken, välja strömikonen och sedan välja Omstart. Äldre Android-telefoner använder på/av-knappmetoden; nyare modeller använder app-shadow-metoden.

Appen är för en annan Android-version

Om du får en varning om att en app är gjord för en äldre version av Android kanske appen inte startar eller fungerar korrekt. Utvecklare måste släppa en nyare version av appen för den nuvarande versionen av sin Android-telefon.

Sök efter Android-uppdateringar

Det motsatta problemet kan också uppstå. Appen kan vara mycket ny i din nuvarande Android-version. Kontrollera din telefon för eventuella väntande systemuppdateringar. Installera dem innan du försöker köra programmet igen.

För att se om du har några systemuppdateringar som väntar i kulisserna, dra applikationsskugga ner och öppna inställningsmeny. så leta efter Programuppdatering eller något liknande.

Du kan använda sökfunktionen i inställningsmenyn om du inte ser programuppdateringsmenyn. Du kommer att se ett meddelande om att din telefon är uppdaterad eller att en uppdatering väntar.

Sök efter programuppdateringar

Det är också möjligt att din app har uppdaterats av utvecklaren, men att du inte har installerat uppdateringen än. Öppna Google Play Butik och gå till appsidan. Om det finns en väntande uppdatering kommer du att se en “uppdatering”-knapp i stället för den normala installations- eller öppna-knappen.

Din Android-app öppnas inte? 10 sätt att fixa 2

Alternativt kan du öppna Google Play Butik och välja din profilikon > Mina appar och spel > Fliken Uppdateringar. Alla appar som kräver en uppdatering kommer att visas här.

Installera en äldre version av appen

Att gå tillbaka till en äldre version av en app som brukade fungera på din telefon kan lösa ett antal problem. Om nya buggar introducerades kan du undvika dem med den äldre versionen av appen. Om telefonens operativsystem är mycket gammalt kan den äldsta versionen av en app vara den sista versionen som fungerar på din enhet.

Om din telefontillverkare inte kommer att uppdatera en nyare version av Android kan du vanligtvis sidladda den äldre versionen av appen.

Sideload är en lösning där du manuellt installerar en apps APK på din mobil. Du måste tillåta installation av appar från okända källor på din telefon.

Du kan hitta dessa äldre appar på sajter som APK Mirror, den bästa och mest kompletta i sitt slag. Sedan är det bara att installera det, som vi lär dig här.

Detta är endast möjligt om applikationen i fråga inte förlitar sig på webbtjänster för att fungera. Det är ovanligt att äldre versioner av en applikation förblir kompatibla med de senaste webbtjänsterna som tillhandahålls av applikationens tillverkare. Dessa tjänster fungerar i allmänhet endast med den senaste versionen av programvaran. Men för vissa appar, som fristående spel eller verktyg, som inte kräver en webbtjänstanslutning, är det möjligt att installera en äldre version av en APK-fil.

Tvinga stängning av applikationen

En app kanske inte öppnas eftersom den aldrig faktiskt stängdes. Tvinga därför programmet att stängas och kör det igen.

De exakta stegen kan variera något från ett märke av Android-telefon till ett annat och beroende på OS-version. De allmänna stegen är:

 1. Öppen Definitioner
 2. Öppen Ansökan, eller formulär eller hantera appar, eller något liknande.
 3. Bläddra och välj appen.
 4. Välj tvinga stopp, tvinga ut, eller något liknande.

När appen har tvingats stänga, försök öppna den igen och se om det hjälper.

Rensa applikationens cache

Många Android-appar upprätthåller en lokal cache med information för att hjälpa dem att arbeta mer effektivt eller när deras internetanslutning bryts. Om denna cache blir skadad kan det orsaka problem med ett program.

Din Android-app öppnas inte? 10 sätt att fixa 3

Starta nu om appen. Det kan vara nödvändigt att ange dina inloggningsuppgifter igen beroende på typen av applikation.

Flytta bort appen från SD-kortet

Vissa Android-telefoner låter dig installera appar eller flytta delar av appar till ett SD-kort. Tyvärr är SD-kort mindre tillförlitliga än internt telefonminne och skadas lätt. Ett skadat SD-kort kan förhindra att programmet startar.

Din Android-app öppnas inte? 10 sätt att fixa 4

Avinstallera och installera om appen

Om ingen av ovanstående korrigeringar fungerar för dig är ett mer drastiskt steg att ta bort och installera om programmet. Du kan förlora data från applikationen du har problem med. Så se om det finns ett sätt att bevara denna data innan du tar bort den. Så här gör du:

 1. Öppna Google Play-appen.
 2. Välj din profilikon.
 3. Välj Mina appar och spel.
 4. Välj Installerad flik.
 5. Välj den stötande applikationen.
 6. Välj Avinstallera knappen och bekräfta.
 7. Välj nu Installera och vänta tills applikationsnedladdningen är klar.
 8. Kör appen igen.

Förhoppningsvis har du nu en fungerande app igen.

Ta bort Webview Updates

WebView är en viktig delad Android-komponent som används av många appar. När något går fel med WebView kan det göra att applikationer inte fungerar.

Om den senaste Webview-uppdateringen orsakar kaos på din telefon kan du faktiskt återgå till en äldre version. Se hur du tar bort Webview-uppdateringar:

 1. Öppna Google Play-appen.
 2. Att leta efter webbvy.
 3. Öppna ansökningssidan från resultaten.
 4. Välj Avinstallera knapp och bekräfta ditt val.

Kontrollera om din app fungerar igen. Om det fungerar efter att du tagit bort WebView-uppdateringar, vänta tills en senare uppdatering är tillgänglig eller tills själva programmet får en uppdatering som åtgärdar problemet. Sedan kan du uppdatera WebView igen med samma steg som ovan, förutom att du kommer att använda Att uppdatera knappen istället.

Kontakta apputvecklaren

Om allt annat misslyckas måste du be apputvecklaren om hjälp. Det finns flera sätt att göra detta.

De flesta lämnar helt enkelt en apprecension i Google Play Butik och väntar på ett svar. Hitta en “utvecklarkontakt”-sektion på appens sida och låt utvecklaren veta ditt problem. Vanligtvis är utvecklare ivriga att se till att deras programvara fungerar. Kom bara ihåg att vara artig!

0 Shares