Digitala influencers roll och deras inverkan på digital marknadsföring

0 Shares

Det är ingen hemlighet att sociala medier har dramatiskt påverkat traditionell reklam. Strömningstjänster och användning av mobila enheter har inspirerat många företag att vända sin marknadsföringsstrategi för att komma före det föränderliga landskapet.

B2B-företag, i synnerhet, kan dra nytta av inkluderingen av digitala influencers i sin marknadsföringsstrategi. Här är några av de effekter influencer marketing har haft på digital marknadsföring som helhet.

Förändring i marknadsföringsutgifter

En av de mest betydande effekterna som influencer marketing har haft under de senaste åren är förändringen i marknadsföringsutgifter för många företag. De medel som en gång var öronmärkta för betalda annonser eller tryckta annonser har omfördelats till digitala kampanjer. Från och med 2018 förväntades B2B-företag öka sina sociala utgifter med 89 % för produkter och 58 % för tjänster till 2023. En fallstudie från Nielsen Catalina Solutions om effektiviteten av B2B influencer-marknadsföring visade en ROI 11 gånger högre än traditionella marknadsföringsutgifter.

För B2B-företag som fortfarande överväger fördelen med att arbeta med en influencer, är dessa siffror en stark indikation på hur värdefull denna möjlighet verkligen är.

Avstå från kreativ kontroll

Företag följde traditionellt en av två vägar när de utvecklade en digital marknadsföringsstrategi: de skulle hantera den kreativa processen internt eller anlita en extern byrå. Med influencer marketing är båda metoderna fortfarande i spel, men med mindre kreativ kontroll över den färdiga produkten.

Det som gör digitala influencers så framgångsrika är deras autenticitet och personliga varumärkeselement. Deras publik vill inte se något överdrivet bearbetat eller manus. Istället för att ha en snygg annons som driver fördelarna med en schemaläggare för sociala medier framför en annan, kan en influencer skriva ett blogginlägg för Instagram schemaläggare och lyfta fram nyckelpunkterna i en kort video på sociala medier medan han sitter på sitt kontor och dricker kaffe.

Detta avstående av kreativ kontroll innebär i huvudsak att influencerns varumärkeselement kommer att dominera de av produkten eller tjänsten som visas upp. Att hitta en influencer som är anpassad till varumärket och ha en tydlig överenskommelse med riktlinjer är avgörande för framgång.

Bättre publikinriktning

En annan anledning till att det är så viktigt att hitta rätt influencer är behovet av målgruppsanpassning. En digital influencer vet vad deras publik vill se och hur de engagerar sig med innehåll. För varumärken fungerar en influencer som en översättare eller medlare, och överbryggar klyftan mellan ditt företag och din målgrupp. När en influencer delar innehåll känner folk mindre som att de blir annonserade för och mer som att de får råd från en vän.

B2B-företag kommer att ha en unik utmaning i att hitta rätt influencers för att skapa målgruppsanpassning. Det är väsentligt att söka branschexperter och influencers som realistiskt skulle kunna använda din produkt eller tjänst och ha en efterföljare som också skulle göra det.

Till exempel kanske det inte är idealiskt att arbeta med en influencer som fokuserar på B2C-innehåll, även om de personligen skulle kunna dra nytta av ditt erbjudande. Omvänt kan en influencer som lär andra likasinnade entreprenörer hur man finslipar sitt hantverk passa bra.

Accelererad försäljningstrattprogression

En av de största fördelarna med en influencers roll i digital marknadsföring är en accelererad säljtrattsprocess. Genom att arbeta med en influencer kan dina leads gå från varumärkesmedvetenhet till beslutsfasen inom några ögonblick.

Anledningen bakom denna accelererade utveckling är det inneboende förtroendet och engagemanget mellan influencern och deras publik. Om influencern har lyckats skapa en genuin koppling till deras efterföljare, kommer deras följare att lita på nämnda influencers rekommendationer.

En varning att tänka på är att hitta en influencer som har gett näring till en förtroendefull relation med sin publik. Om en influencer är villig att sponsra en produkt eller tjänst utan någon demo eller erfarenhet av att använda ditt erbjudande, finns det anledning till oro.

Krav på ansvarighet

Influencers vet att när de marknadsför en produkt eller tjänst till sin publik riskerar de sitt personliga rykte genom att vara falska eller vilseledande. Om en influencer driver ett erbjudande som de inte har granskat ordentligt riskerar de att förlora förtroende, följare och framtida betalda möjligheter.

Som sådan förs detta krav på ansvarighet vidare till anställningsföretaget. Räkna med att visa upp ditt erbjudandes värde för influencern innan de går med på att dela det med sin publik. Till exempel, om du erbjuder en bokföringsapp för småföretag, planera att tillhandahålla free tillgång till influencern med proaktiv kundsupport under en längre period innan de går med på en sponsring.

√Ąndra lagstiftning kring √∂ppenhet

Framv√§xten av influencer marketing har kr√§vt vissa f√∂r√§ndringar i lagstiftningen n√§r det g√§ller transparens och autenticitet i reklam. √Ąven om m√•nga f√∂r√§ndringar har genomf√∂rts sedan internet blev en h√§ftklammer i hush√•llet, m√•ste vissa jurisdiktionella gr√•zoner fortfarande √•tg√§rdas.

En av de senaste uppdateringarna av lagligheter på internet handlar om insyn i marknadsföring av influencers. Under 2017 gav FTC mandat att sponsrade inlägg och relationer med influencers måste avslöjas inom sponsrat innehåll. Som sådan måste både influencers och den anlitande parten följa riktlinjerna eller utsättas för stränga monetära påföljder.

Vanligtvis räcker det att länka en betald partner och använda #ad eller #sponsoredpost i början av innehållet. Det är dock viktigt att förstå nyanserna i FTC:s riktlinjer och se till att de är på plats när du arbetar med en influencer. Om du har en respekterad branschledare som delar ett omdöme om ditt SaaS-erbjudande, bör de avslöja om de har fått betalning eller affiliate-medel för sitt bidrag.

Växla bort från kändisstöd

Rekommendationer från kändisar har länge varit en av grundämnena i konsumentreklam, både för B2B- och B2C-marknadsföringskampanjer. Det är en av grundpelarna för reklam som man lärt sig i skolan. I början var influencer marketing den moderna versionen av en kändis rekommendation. Under de senaste åren har dock företag gått över mot mikro- och nano-influencers istället.

Mikroinfluencers definieras löst som att de har färre än 100 000 följare, medan nano-influencers har färre än 10 000. Det finns många fördelar med att arbeta med mindre influencers. De med mindre publik tenderar att ha högre engagemang, vilket skapar varmare leads under sponsringskörningar. Dessutom tenderar mindre influencers att ha mer överkomliga partnerskapspriser.

Företag som arbetar med mikro och nano B2B influencers tenderar att ha en lägre räckvidd men en högre konverteringsfrekvens.

Takeaway

Influencer marketing har förändrat det digitala marknadsföringslandskapet under det senaste decenniet. Om ditt företag inte har utnyttjat denna möjlighet är det dags nu.

F√∂r att n√• framg√•ng inom B2B influencer marketing, b√∂rja med tydligt definierade m√•l kring processen. F√∂rtydliga din nisch och avg√∂r vad du hoppas uppn√• ‚Äď dvs b√§ttre varum√§rkesk√§nnedom, kundlojalitet, omvandlingar, etc. Ta dig tid d√§rifr√•n att vetera p√•litliga influencers som kommer att tilltala din nisch, v√§lja en branschledare eller n√•gon med ryktbarhet och slagkraft. N√§rma dig din influencerrelation som ett partnerskap och arbeta tillsammans f√∂r att engagera din delade publik.

Slutligen, använd din analys för att mäta din framgång över tid.

0 Shares