Digital Covid-19-vaccinkort och testresultat stöds nu inbyggt på Android

Varför det betyder något: Google tillåter Android-användare att lagra och visa Covid-19-vaccinkort och testinformation på dess pass-system, som används för icke-betalkort, med början hos utvalda leverantörer i USA. Företaget skriver att utvecklare från vårdorganisationer, myndigheter och organisationer som är auktoriserade av folkhälsovårdsmyndigheter att distribuera Covid-vacciner och tester kommer att ha tillgång till Google Pays Passes API för att skapa en digital version av dokumenten.

Det digitala Covid-19-vaccinationskortet visar mottagarens namn och födelsedatum, vilket vaccin de fick och datumet för båda doserna. Du kan spara informationen på mer än en enhet och du behöver inte Google Pay-appen för att få åtkomst till funktionen, som kräver en enhet med Android 5 eller senare och är Play Protect-certifierad.

Google skriver att användare kan hitta deras vaccin eller testinformation genom att besöka deras vårdgivares webbplats eller app, eller via en text eller e-post. Om de stöder funktionen bör ett alternativ i Spara i telefon finnas för att spara det på Google Pay – även om du inte har appen. Google rekommenderar att du lägger till en genväg till din startskärm för att komma åt Covid-kortet snabbare.

Google försäkrar användarna att de inte kommer att lagra sina data i molnet, dela den med tredje part eller använda den för att rikta annonser, men det kommer att samla in viss information, inklusive hur många gånger de använder kortet och på vilka dagar.

Som noterats av The Verge har vissa stater, som New York och Kalifornien, sin egen version av det digitala vaccinkortet, liksom många länder – Storbritannien: s version nås via en NHS-app. Men Google kan göra hela processen enklare för hälsovårdsmyndigheter och allmänheten.

Bildkredit: Studio Romantic

Relaterade Artiklar

Back to top button