Digi fungerar inte, fiber- och mobilproblem

0 Shares

Tusentals rapporter på webbplatser om misslyckanden och dussintals meddelanden på det sociala nätverket Twitter har satt oss på spåren av operativa problem på Digi Mobil. De mest kommenterade frågorna är att indikera att de inte kan använda fast internet (fiberoptik), mobilt internet eller ens en del talar om en total “blackout” av deras tjänster , eftersom de inte kan använda någon av de avtalade tjänsterna.

per område, Barcelona verkar den stad i Spanien varifrån de flesta klagomål produceras, även om den följs tätt av Madrid . Av övriga orter i hela landet har vi också några rapporter, om än inte så massiva. Denna information kan komma att ändras under de närmaste minuterna på grund av oförutsägbarheten av ett haveri av denna typ.

Som vanligt utnyttjar inte operatören sina sociala nätverk för att bekräfta felet eller för att lugna kunderna, ett ont som inte bara drabbar Digi Mobil. Sanningen är att en enkel tweet skulle hjälpa användare att se att det finns ett problem och att en lösning håller på att arbetas på, men tyvärr väljer de alltid att “kamouflera” och “gömma” dessa saker och försöker inte gå längre.

Webben fungerar inte och den indirekta fibern fungerar inte heller

Som vi har sett, hösten påverkar även Digi Mobils webbplats, som inte är tillgänglig för närvarande. Google Chrome returnerar ett “ERR_CONNECTION_TIMED_OUT” som indikerar att det är omöjligt att ansluta till destinationsservern som är värd för webbplatsen i fråga.

Å andra sidan ser vi också rapporter om problem med kunder med indirekt fiber från Movistar, även om de inte ger så mycket detaljer om det. Det som är tydligt är att det är ett betydande fall som operatören har lämnat lite information om

Digi-telefoner

Även om det kan finnas mättnadsproblem, är det här kundtjänstnumren för den rumänska operatören Digi Mobil:

  • 1200 : Free telefon om vi ringer från operatörens nät
  • 642 642 642: Free telefon från operatörens nät. Om vi ​​ringer från en annan operatörs nät blir kostnaden för samtalet kostnaden för samtalet till en mobil inom den taxa som var och en har avtalat.
  • 901 666 642: Telefon tillgänglig från alla operatörer med en kostnad enligt den taxa vi har avtalat för 901-nummer. Om vi ​​är från DIGI är kostnaden som för ett samtal på nätet.

Uppdaterad 11:25 – Digi publicerar förekomsten av problem på sina sociala nätverk

Uppdaterad 16:00 – Den rumänska operatören rapporterar att dess tjänster gradvis återställs. I nuläget finns det inga nyheter om ekonomisk kompensation.

0 Shares