Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Detta precis in: Antec TruePower Quattro 1200W PSU

Jag testar en ny funktion här på AnandTech som heter This Just In. Tanken är enkel: när något som inte är under NDA dyker upp vid min dörr, tar jag några bilder och lägger upp det så att ni alla kan se det. Något att stirra på medan det jag än jobbar på granskas. Det ger dig en inblick i vad jag jobbar med och samtidigt ser det till att jag tar bilder av produkten tidigt i granskningen snarare än att vänta till klockan 02.00 på morgonen som recensionen släpps.

Jag börjar med något som vi inte nödvändigtvis granskar, utan något som kommer att användas i ett par kommande recensioner. Som du kanske har hört lanserar NVIDIA ett helt nytt par grafikkort imorgon: GeForce GTX 480 och GTX 470. Som förberedelse för morgondagens granskning behövde vi uppdatera vår GPU-testbädds strömförsörjning, ifall ett par av dessa kort skulle hamna tänjer på gränserna för vår befintliga 850W PSU. Så vi frågade runt efter något lite biffigare. Därmed inte sagt att vi behövde det, men vi ville vara säkra i alla fall.

Antec var vänlig nog att sätta upp oss med en av dess bästa – den TruePower Quattro 1200:

En 80 Plus Silver-klassad 1200W strömförsörjning, den här saken borde vara mer än tillräckligt för att hantera ett par enstaka GPU-grafikkort på marknaden. Och hittills i våra tester har det varit det.

80 Plus Silver-betyget betyder att vid 20 % och 100 % belastning garanteras PSU:n vara 85 % effektiv, och vid 50 % belastning kommer den att vara 88 % effektiv. Högre verkningsgrad håller nere värme- och elkostnaderna, vilket alltid är bra. Under 20 % sjunker effektiviteten och därför kommer detta inte att vara en bra PSU för lägre ändesystem. De flesta av våra testbäddar går på tomgång vid 50 – 150W vilket är mindre än 13% av PSU:ns belastningskapacitet. Den här saken är byggd för de mycket stora, mycket strömkrävande stationära datorerna och arbetsstationerna.

PSU:n levereras med både permanenta och modulära kablar. Ett par PCIe-kablar (var och en med 6-stift och 6+2-stift) är anslutna, och du får ett annat modulärt par också. ATX- och ATX/EPS 12V-kontakterna är uppenbarligen permanent anslutna, liksom enkelsträngar av molex- och SATA-kontakter. Resten är buntade modulkablar.

Att byta grafikkort kan vara lite krångligt tack vare de stora kondensatorerna i änden av PCIe-strömkablarna, och viloeffekten på vår GPU-testbädd är högre med 1200W-enheten tack vare den låga tomgången hos de flesta moderna GPU:er/CPU:er, men så den har hittills presterat bra i våra tester.

Du kommer att se exakt vad den har drivit på cirka 24 timmar.