Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Detta just in: Samsung Droid Charge – Den första Verizon 4G LTE Droid

I morse anlände Samsung Droid Charge utanför dörren, och vi har några första intryck och några foton för att övervaka dig tills hela recensionen. Senast vi såg Droid Charge var på CES, där den tidigare hette den ganska anspråkslösa “Samsung 4G LTE-enheten”.


Droid Charge är byggd kring en 1 GHz Hummingbird Samsung S5PC110 SoC med en PowerVR SGX540 GPU och 512 MB RAM precis som den ursprungliga Galaxy S. Cellulär anslutning tillhandahålls av en Qualcomm MDM9600 för både CDMA2000-1x, EVDO och LTE. Charge kommer med ett förinstallerat 32 GB microSD-kort och 2 GB internt NAND. Det hela toppas med en 4,3-tums Super AMOLED +-skärm, som saknar det pentila subpixelnätet och istället implementerar en RGB-remsa. Det finns en främre 1,3 MP-kamera och en bakåtvänd 8 MP-kamera. Releasedatumet är inte riktigt fastställt för Charge, men bör vara senare i veckan. Den kör också Android 2.2.1, inte 2.3.x Gingerbread.

Det fysiska intrycket av Charge är överlag positivt. Det är trevligt att ha fysiska Android-knappar, som är responsiva och klickiga om de är lite konstigt formade. Likaså är jag faktiskt imponerad av hur skarpa knappklickningar för volym och kraft är. Det låter vansinnigt, men det här utgör verkligen en betydande del av känslan i handen. Droid Charge känns också mycket tunnare i handen än HTC Thunderbolt vi recenserade.


Baksidan av Droid Charge är tyvärr samma hala glansiga plast som prydde ett antal Galaxy S-modeller och Nexus S. Faktum är att materialet verkar väldigt likt Nexus S. Det finns en läpp i botten också som definitivt verkar bekant. Det hala ryggmaterialet är borta i Samsung Galaxy S 2, vilket gör dess fortsatta närvaro här förbryllande för mig. Det finns en microUSB-port till vänster, microHDMI till höger.

Jag kommer att behöva ta en ny resa upp till Phoenix, AZ för att testa LTE, så jag har inga intryck av anslutning utanför EVDO. Charge stöder inte överraskande 1x röst- och EVDO-data (SVDO), men bör stödja 1x röst- och 4G LTE-data (SVLTE). Allt detta är byggt kring samma MDM9600 som vi har pratat om mycket i båda LTE-bitarna.


Det förmodligen mest anmärkningsvärda nya är SAMOLED+-skärmen, som återigen saknar en Pentile-subpixellayout och istället implementerar en RGB-remsa. Vita är fortfarande inte helt perfekta vid lägre ljusstyrka, där de ser något gula ut. Vid högre ljusstyrkor lyser SAMOLED+ verkligen.
Vänster: Samsung Galaxy S AMOLED-skärm med Pentil, Höger: SAMOLED+ med RGB-rand (bilden tagen med ungefär samma förstoring, färgranden beror på aliasing)

Vi har gått över till att använda en XRite i1Pro-spektroradiometer på lån från NEC för att mäta vilken AMOLED-enhet som helst, och med siffrorna är SAMOLED+-skärmen på Droid Charge lite mindre strålande (258 nits vs 293 nits) än AMOLED-panelen i Galaxy S, men vitpunkten är också bättre (8720K vs 9920K).

Vi kommer att ha en fullständig recension under de kommande dagarna (så fort jag kan åka till Phoenix och tillbaka för LTE-testning), men tills dess har vi satt ihop ett galleri med några bilder på Charge från alla vinklar.