Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Detta hack på $0,05 gör Apples MagSafe-laddare otroligt bättre

Ett av de överraskande meddelandena vid iPhone 12-evenemanget var återkomsten av MagSafe, om än under en annan form och syfte. Nu tillgänglig som en helt ny produktlinje, MagSafe-tillbehör drar fördel av inbäddade magneter för att göra det enkelt att ansluta din enhet till ett fodral, laddare, stativ, etc.

Det första MagSafe-tillbehöret som var tillgängligt var MagSafe-laddaren, en laddningslösning för $39 som består av en kabel och en laddningspuck, som i huvudsak liknar Apple Watch-laddaren.

magsafe fäst på baksidan av iPhone

Problemet är att pucken inte är viktad. Försök att ta bort telefonen från laddaren så går både telefonen och laddaren ihop. Det betyder att när du magnetiskt dockar din iPhone på den kräver att du tar bort iPhone från laddaren att du använder två händer (en för att hålla laddaren på plats och en för att lossa iPhonen), vilket vi alla är överens om är en omöjlighet fråga efter en förstavärldsanvändare som du och jag.

Jag levde så här i ett par veckor tills tvåhandshandlingen blev helt outhärdlig. Jag var tvungen att råda bot på detta nonsens som krävde alldeles för mycket av min kropp.

Efter att ha rådfrågat flygingenjörer, astronomer, kemister, kvantfysiker, molekylärbiologer och gång 12-chefen för min lokala Home Depot, hittade jag äntligen lösningen på mitt problem i form av dubbelsidig tejp.

Bortsett från alla skämt, att fästa dubbelhäftande tejp under MagSafe-laddaren för att säkra den på plats på nattduksbordet har dramatiskt förbättrat dess funktionalitet. Jag kan nu knäppa av och på telefonen på pucken med en hand, utan att hela laddaren följer med telefonen.

En extra fördel, som kan vara en nackdel för vissa, är att laddaren nu alltid är på samma plats på mitt nattduksbord. Det betyder att jag inte behöver leta mållöst efter den medan jag svävar min iPhone över nattduksbordet när jag går och lägger mig mitt i natten. Jag vet exakt var den är, och att sväva min iPhone över den exakta platsen har blivit muskelminne.

Inget av det hade varit nödvändigt skulle Apple ha lagt mer vikt på laddaren till att börja med, men det är bortom poängen och utom vår kontroll ändå.

Vissa tillbehör för att lösa mitt specifika problem har redan börjat dyka upp. Denna aluminiumbas lägger till exempel på laddaren tyngd, vilket gör det möjligt att ta av telefonen med en hand. Problemet är att det också ger bulk.

Så om du som jag vill ha MagSafe-laddarens enkelhet utan besväret med skrymmande tillägg, prova dubbelsidig tejp.