Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Det var mycket jobb

Det är uppe.

Vi hade bara ett kort och en uppsättning processorer från AMD för den här artikeln, så självklart åkte de först upp till Jason i Kanada för servertesterna. Han hade dem i ungefär en vecka och skickade dem sedan till mig för skrivbordstesten. Jag kämpade med några brädproblem och fick så småningom hårdvaran till Derek för hans arbetsstationsutseende. Tyvärr hade han några problem med att få igång sin Intel-arbetsstationsplattform så arbetsstationens prestandasiffror får vänta på en annan artikel.

I slutet av dagen var jag mycket imponerad av prestandan hos AMD:s Athlon 64 X2 såväl som Opterons dual core-lösningar, mitt huvudproblem är priset. Intel spelar verkligen rollen av att driva marknaden här, eftersom utvecklare inte kommer att multitråda sina applikationer om det inte finns en stor installerad användarbas av flerkärniga/multiprocessorsystem och Intels prissättning är det enda som kommer att driva den sortens massantagande av tvåkärnig. Så även om vi alltid kritiserar Intel och inte har varit nöjda med deras arkitektur på flera år, behöver industrin Intel för att se till att när ’06 och ’07 rullar runt – vi kommer att spela flertrådade spel i en mer multi-core vänligt operativsystem med massor av flertrådade applikationer som körs i bakgrunden.

Jag hoppas verkligen att X2 4200+ och 4400+ kommer att finnas tillgängliga i rimliga kvantiteter i slutet av året eftersom de är det enda hoppet för att få ut någon form av något rimligt prissatta dubbla kärnor ur AMD.