Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Det koreanska märket bakom BTS har precis investerat 60 miljoner dollar i rivaliserande K-Pop-etikett

Big Hit Entertainment har precis gjort en stor investering i sina konkurrenter, märket bakom stjärnor som BLACKPINK och Psy.

Som om Sydkoreas popsfär inte kunde ha framstått som hälsosammare, ledd av de leende BTS-pojkarna, går landets två största musikexportörer ihop. Big Hit Entertainment, det enorma K-Pop-märket som stöder BTS, har precis investerat i YG Entertainment, rivaliserande K-Pop-leverantörer.

Big Hit och deras dotterbolag beNX investerar 30 miljarder won respektive 40 miljarder i YG, specifikt i deras varor och distributionsbutik YG Plus. Investeringen ger företaget en sammanlagd andel på 17,9 % i YG Plus.

Investeringen kommer att se YG Plus förbättra Big Hits egen distribution och merchandising. Omvänt kommer YG Plus att utöka sin räckvidd genom Big Hits populära fan-app Weverse, som låg på 10 miljoner nedladdningar i början av 2020 och utvecklades av beNX.

I november förra året meddelade Big Hit att de kommer att utöka sin Weverse-plattform till amerikanska artister för en ännu större räckvidd vilket nu kommer att gynna båda företagen. Ett uttalande från YG Plus skrev: “[Our] två företag har alltid strävat efter det bästa inom sina respektive områden, vi har nu börjat ett nytt kapitel.”

Big Hit tillade i ett uttalande: “Vi ser fram emot synergin mellan YG PLUS, som har etablerat ett starkt nätverk inom en mängd olika områden som distribution och varuproduktion, och Big Hit och beNX, vars styrkor är artist IP och plattformar . Vi kommer att växa tillsammans genom ett brett utbud av samarbeten som kommer att ha en bred inverkan på underhållningslivsstilen.”

Big Hit överlevde ett potentiellt katastrofalt år, som drabbade många i musikbranschen hårt. BTS skulle genomföra sin största världsturné hittills och den ställdes oundvikligen in eftersom livemusik runt om i världen reagerade på COVID. Big Hit Entertainment såg dock intäkterna ökade förra året, till stor del tack vare en massiv livestreamad konsert av BTS med över 750 000 virtuella deltagare.

Även med en värld som är låst, kan BTS-pojkarnas framgång inte bromsas och att samarbeta med YG lyser upp horisonten av möjligheter för Big Hit ännu mer när K-Pop-megamaskinen kombineras.