Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Det kommer en billigare och smalare PS5 snabbare än du trodde

Om du inte öppnar konsolen för att se inuti kommer du inte att märka några av ändringarna som SONY har gjort hittills, men det finns en väsentlig skillnad och det är att det för närvarande finns två versioner av PS5, en med en läsare av optiska diskar och en annan utan den, den så kallade “Digital”. Tja, SONY har för avsikt att avsluta detta 2023 och lansera en enda PS5 som kommer att ersätta de två nuvarande modellerna.

Det kommer en billigare och smalare PS5

En PS5 för att styra dem alla

Enligt Insider Tom Henderson, som redan har läckt en hel del korrekt information om SONYs konsolhårdvara tidigare, rustar den japanska tillverkaren för en mycket betydande ombyggnad av sin PlayStation 5-konsol till nästa år. Denna nya PS5 skulle ha ett internt kodnamn kallat “chassi D” (efter modellerna som har funnits fram till nu, A, B och C), och enligt källan är dess främsta nyhet att den inte kommer att ha en Blu-ray-skiva läsare, men att detta kommer att göras med hjälp av en flyttbar enhet.

Unidad optica PS5

Det betyder att SONY kommer att sluta erbjuda två olika PS5-modeller och börja sälja endast en, den utan skivenhet. I utbyte, en extern Blu-Ray-läsare med en USB-C anslutning och designad för att anslutas till baksidan av konsolen, kommer att säljas både som ett paket tillsammans med konsolen och separat. Enligt Hendersons ord är detta för att “inte påverka konsolens estetik” (dock att ha en enhet kopplad med kabel bakom konsolen eftersom alla ser den som de vill).

För att sammanfatta: 2023 kommer SONY att lansera en ny “digital” PS5 (utan skivläsare), och vi vet inte om den kommer att införliva nya funktioner vad gäller hårdvara eller kontroll av konsolen, men den kommer att lanseras tillsammans med en Blu-ray-enhet. Ray med USB-C-anslutning, vilket ger användarna möjlighet att välja hur de vill spela sina spel, precis som nu.

En ursäkt för att höja priset på PS5?

Denna situation i teorin bör minska priset på konsolen ; För närvarande är den bästsäljande modellen den som kommer med en inbyggd spelare, trots att den är dyrare (PlayStation 5-användare föredrar att ha spelen fysiskt istället för bara digitala). Om SONY från och med nästa år bara säljer den “digitala” utgåvan av konsolen, borde den hålla priset på den digitala versionen, eller hur? Det vore logiskt.

SONY-PS5

Problemet ligger i priset som SONY kommer att begära för denna externa USB-C Blu-Ray-läsare. Du kan vara säker på att den kommer att ha ett pris långt över vad den borde kosta, och det betyder att den kommer höja priset på konsolen med ganska många heltal för alla som vill ha en läsare för fysiska skivor, precis som du kan vara säker på att ingen extern Blu-Ray-spelare kommer att göra, utan bara den som säljs av SONY.

Ett mästerligt drag för att höja priset på PS5 ännu mer? Det är troligt, ärligt talat. Åtminstone för den som vill använda fysiska diskar.