Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Det indiska musikbolaget Saregama tecknar ett globalt musiklicensavtal med TikTok-konkurrenten Triller

Indiens äldsta musikbolag Saregama samarbetar med den amerikanska plattformen Triller för att lägga till sin stora katalog till den korta videoappen.

Tillkännagav av Saregama i går, det indiska musikbolaget har tecknat ett globalt licensavtal med Triller. Detta kommer att föra Saregamas katalog med över 130 000 låtar till TikTok-konkurrenten.

Som en del av den här affären kommer Saregama att licensiera hela sin katalog till Triller så att användare kan skapa innovativt innehåll med hjälp av det robusta musikbiblioteket med över 130 000 låtar på olika indiska språk som hindi, bhojpuri, bengali, tamil, marathi, telugu, malayalam, kannada, Punjabi och Gujarati, bland många andra.

Saregama i en regulatorisk ansökan

Saregama representerar den rika mångfalden av indisk musik och företaget är glada över att ingå detta viktiga partnerskap för att säkerställa att musikförläggare är rättvist kompenserade för arvet de har byggt upp under åren. Det här nya avtalet upprepar vårt åtagande att stödja utgivare i södra Asien och runt om i världen när vi utvecklar Triller-plattformen.

Bobby Sarnevesht, styrelseordförande och delägare, Triller

Det här är inte Saregamas första stora värvning på senare år. Det indiska musikbolaget tecknade liknande avtal med sociala medier och streamingtjänster som Facebook, Spotify, Amazon och TikToks streamingtjänst Resso.

Triller blev populär förra året efter TikToks förbud i Indien. Många trodde att den kortformade videoappen troligen skulle ta TikToks plats eftersom hot om ett förbud i USA framfördes förra sommaren. När plattformen växte tecknade Triller avtal med stora förlag som NMPA, efter att ha förlorat sin licens med Universal Music Group.