Det delade Wi-Fi-nätverket fungerar inte som det ska: Så här åtgärdar du

0 Shares

Problem med att ansluta till ett delat nätverk med mobilen

Det är väldigt vanligt att vi när som helst bestämmer oss för det dela ett nätverk med vår mobil. Detta gör att vi kan ha en anslutning från en dator, surfplatta eller någon annan enhet som inte har ett eget nätverk. Vi kan till och med dela signalen med andra användare och de kan enkelt komma åt den.

Delat Wi-Fi-nätverk fungerar inte som det ska

Men vi kunde ha gjort det problem . Ibland fungerar inte anslutningen. Vi letar efter trådlösa nätverk och det som intresserar oss dyker inte upp eller dyker upp men vi har ingen anslutning. Detta kan bero på olika orsaker, som vi kommer att se.

Närhelst ett fel av denna typ uppstår måste det åtgärdas så snart som möjligt, eftersom vi annars kunde lämnas utan en Internet anslutning. Det är väsentligt att alla våra team har ett bra nätverk och på så sätt löser eventuella fel som uppstår.

Varför ansluter inte det delade nätverket

Att dela anslutningen med vår mobil kan vara lösningen för att ha internet var som helst. Vi kan till exempel koppla in en bärbar dator om vi åker på tåg- eller bussresa. Idag har de flesta enheter denna funktion och det är verkligen enkelt. Problemet kommer när vi försöker komma åt nätverket och ser att det inte ansluter.

Anslutningen har sparats men namn eller lösenord ändrats

Ett av de mest typiska problemen är att anslutningen vi försöker komma åt har lagrats tidigare. Windows känner igen nätverket och försöker ansluta när vi sätter datorn som pekar på det delade nätverket. Det kan dock har skett en del förändringar och operativsystemet kan inte längre ansluta.

Det vanligaste är att vi har ändrade lösenordet för det delade nätverket. Vi kan ha varit anslutna för länge sedan och nu har det nätverket ett annat lösenord. Det kan också hända att den har ett annat namn och att det uppstår en konflikt vid länkning.

I det här fallet är det vi ska göra radera det nätverket på vår dator och återanslut. Vi måste gå till Start, vi går till Inställningar, Nätverk och Internet, Wi-Fi och klicka på Tillgängliga nätverk. Wi-Fi-nätverken inom vår räckhåll öppnas och vi måste klicka med den andra musknappen på det som intresserar oss och vi klickar på Sluta komma ihåg nätverk.

Det nätverket kommer automatiskt inte längre att försöka ansluta. För att komma åt det måste vi klicka på nätverken igen och ansluta. Den kommer att be oss om lösenordet igen och vi måste skriva det. På så sätt kommer vi att undvika den eventuella konflikt som kan finnas och komma in i nätverket.

contraseña de mi Wi-Fi

Föråldrad kryptering

En annan fråga att ta hänsyn till och som kan hända är att vi använder en föråldrad kryptering i det Wi-Fi-nätverk som vi skapar. Som vi vet är de alternativ som finns tillgängliga för oss olika. Idag är det viktigt att alltid ha aktuell kryptering, vilket förhindrar att inkräktare tar sig in.

Ibland kan detta innebära att vårt operativsystem blockerar anslutningen och inte tillåter oss att ansluta till ett nätverk som använder gammal kryptering. Därför måste vi i det här fallet göra, när det är möjligt, att ändra typen av nätverkskryptering till en mer modern, som t.ex. WPA-2 , till exempel.

Det bör noteras att kryptering som WEP kan utnyttjas. De kan äventyra vår säkerhet och även påverka utrustningens prestanda. Detta gör det viktigt att hela tiden veta vilken kryptering vi använder och ändra den vid behov.

Täckningsproblem

Ansluter vi till det delade Wi-Fi-nätverket men det finns ingen signal, är det väldigt långsamt eller är det kontinuerliga avbrott? Kanske är problemet rapportering . Det är möjligt att mobilen inte får en bra signal, något som kan hända om vi befinner oss i ett område utan täckning eller om det är för svagt.

Detta kan leda till problem med att ansluta från vilken dator som helst. Det kan anta att vi inte har tillgång till nätverket. I det här fallet måste vi se till att vi är anslutna till bästa tillgängliga nätverk och dessutom kontrollera att signalen når den andra enheten väl.

Den sista punkten vi nämner är viktig. Kanske rapportering fel är inte i den mobila nätverkssignalen som den första enheten tar emot, men från vilken vi slutligen ansluter. Vi måste försöka göra det optimalt.

Mobilenhetsfel

Det kan hända att det finns ett problem med enheten som vi delar nätverket med. Detta kan hända om det är något fel med konfigurationen , den är inaktuell eller så har vi till och med någon form av skadlig programvara på systemet.

För att undvika dessa problem måste vi alltid se till att vi har senaste tillgängliga versionen av operativsystemet och alla program som vi använder för att ansluta till nätverket. Det är mycket viktigt att korrigera eventuella sårbarheter som kan dyka upp. Annars kan de användas för att få tillgång till hackare eller för att orsaka avbrott och fel i anslutningen.

Men vi måste också kontrollera att säkerheten är optimal. Vi får aldrig navigera utan att vara ordentligt skyddade. Ett bra antivirus, till exempel, är mycket användbart för att minska effekten som en skadlig fil eller cyberangrepp kan ha.

Vi använder en brandvägg eller VPN

Vi har tidigare nämnt att det är något väldigt intressant att ha säkerhetsprogram. Men ibland kan de skapa konflikter och problem. Detta är vad som händer till exempel med en brandvägg , vilket kan blockera den delade anslutningen och göra att vi inte kan ansluta korrekt.

Något liknande kan hända om vi bläddrar igenom en VPN . Det är ett verktyg som ofta används av användare för att upprätthålla integritet och undvika läckor. Men det kan också leda till anslutningsproblem.

Kort sagt, det här är några frågor att överväga om vi inte kan ansluta till delat Wi-Fi. Det är något som kan hända när som helst och äventyra enheternas stabilitet. Vi måste alltid upptäcka vad problemet är och lösa det.

0 Shares