Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Det bästa tricket för att förhindra att din router överhettas

Men om du funderar på att ta en paus och göra din router mindre varm finns det ett nyckelknep för det.

Den bästa placeringen för routern

Speciellt nu på sommaren, även om det verkar som att det värsta är över omgivande värme kan påverka din router och orsaka en avsevärd temperaturökning.

Router caliente

Det huvudsakliga tricket har att göra med placeringen. Många gånger, dåligt råd från installatörerna, vi placerar routern på en olämplig plats i allmänhet för större komfort i sin placering och inte för den framtida prestanda som den kommer att ha.

Om du har lite utrymme att flytta routern, kom ihåg det du bör aldrig placera den nära ett fönster mycket mindre placerad ovanpå andra enheter som lätt värms upp, till exempel en CPU, en stereo eller högtalare.

När du väljer den bästa platsen för din router, kom också ihåg att den är viktigt att inte täcka enhetens ventilationsöppningar , som är nödvändiga för att kyla ner den på sommaren och därefter. Det är viktigt att förhindra luft från att rinna ut genom dessa slitsar, så det kan hjälpa att placera routern vertikalt beroende på var de är placerade.

Tillbehör som du kan använda för att kyla

Det vanligaste tillbehöret du kan använda om du vill kyla ner din router och förhindra att den överhettas är en fanskara eller någon annan USB-fläkt som de som används för bärbara datorer. De flesta routrar har en USB-port för att driva driften av tillbehöret och det finns riktigt små sådana så att de inte tar upp mer plats än nödvändigt.

Det finns några mer komplexa alternativ för detta ändamål, även om de endast skulle vara att rekommendera om du är bekant med montering och demontering av dessa enheter. Om du bestämmer dig för att ta steget kan du alltid installera värme sjunker på delar som kärnchippet och Ethernet-portchippet. Tack vare användningen av dessa spridande element, som är gjorda av material som aluminium eller koppar, kommer du att kunna absorbera värmen från chipsen och på så sätt balansera temperaturen inuti enheten.

Oavsett hur varm routern blir, bör höga temperaturer inte försämra dess funktion vilket resulterar i en dålig anslutning, men om du märker att på grund av värmen fungerar inte routern till hundra procent och du inte kan placera den på den mest lämpliga platsen enligt våra råd, kontakta tillverkaren eller ditt telefonbolag och berätta vad du ser så att de kan hjälpa dig.