Det bästa smarta låset 2021: de bästa smarta låsen vi har testat för att säkra dina dörrar

0 Shares

De bästa smarta låsen betyder att du inte längre behöver en nyckel för att komma in i ditt hem, du kan använda din smartphone för att låsa upp eller låsa din ytterdörr istället. Det gör verkligen att glömma dina husnycklar är mycket mindre mardröm.

Mer än bara smarta säkerhetsprylar som håller ditt hem och dig trygga – smarta lås kan också ge en elegant touch till dina dörrar. Oavsett om du vill ha ett traditionellt utseende lås som döljer är smarta funktioner eller en mer högteknologisk design med en pekskärm som gör nycklarna föråldrade, det finns gott om val när det gäller de bästa smarta låsen du kan köpa.

Du kan handkontrollera att ytterdörren är låst varje natt till Alexa Google Assistant eller Siri, eller skapa en helautomatisk bostad där dina smarta hemenheter, till exempel de bästa hemmakamerorna och de bästa videodörrklockorna, arbetar tillsammans för att säkerställa att du behöver du inte ens nå din smartphone när du kommer hem då ytterdörren låses upp automatiskt?

Så vilket av de bästa smarta låsen ska du välja? Vi har testat några av de mest populära märkena för att upptäcka vilka som är de bästa smarta låsen du kan köpa just nu.

UPPDATERING: Apple meddelade nyligen att iOS 15, nästa version av iPhone -operativsystemet som ska släppas i slutet av 2021, kommer att erbjuda en digital nyckelfunktion. Om du har ett HomeKit -kompatibelt smartlås kan du lagra en digital nyckel i Wallet -appen och låsa upp din ytterdörr med bara en kran. Du kan till och med dela dessa digitala nycklar med andra Apple -ID på samma sätt som du kan låna dem en fysisk nyckel när de checkar in på hunden eller flytta inlägget om du är på semester.

De bästa smarta låsen 2021: rankad

1. Nest x Yale smartlås

Ett utmärkt smart lås … om du äger andra Nest -produkter

Specifikationer

Mått: Exteriör: 2,59 “x 4,59″ x 0,08 ” / Interiör: 2,78″ x 7,03 “x 2,02”

Vikt: 2.42lb

Effekt: 4 AA -batterier (ingår)

DAGENS BÄSTA HANDLINGAR

Skäl att köpa

+Väl utformad+Bra app

Anledningar att undvika

-Dyr

Nest x Yale -låset kan integreras med andra Nest smarta hemprodukter, till exempel Nest Learning Thermostat och dess sortiment av hemmakamera, inklusive Nest Cam Outdoor så att den här enheten sträcker sig långt utanför din ytterdörr.

Installation är ofta en stickpunkt när det gäller smarta lås, men Nest x Yale -låset är enkelt att installera och ansluta till ditt internet (om du springer för Nest Connect, det vill säga). Låset har en knappsats på utsidan, så du slår in en kod för att komma in i ditt hus, snarare än att sätta in en nyckel. Det här är bra om dina nycklar skjuts ner i fickorna eller väskan.

En snygg funktion är låsning med en knapptryckning, som låter dig låsa din dörr bara genom att trycka på Yale-logotypen. För att låsa upp med samma metod trycker du på logotypen igen och följer sedan ytterligare några steg innan din dörr öppnas för dig. Det finns också möjlighet att ha Nest x Yale-låset vid en förinställd tid, särskilt användbart om du ofta glömmer att låsa dörren på natten.

Next x Yale -låset finns i Satin Nickel, Oil Rubbed Bronze och Polerad Mässing, så oavsett vilken stil du har bör du hitta något som passar.

Läs hela recensionen: Nest x Yale Smart Lock

2. Schlage Sense Smart Lock

Ett solidt smart lås som är lite på den skrymmande sidan

Specifikationer

Mått: Exteriör: 3 “x 5″ x 1 ” / Interiör: 3″ x 8 “x 2”

Vikt: 3,4 kg

Effekt: 4 AA -batterier (ingår)

Skäl att köpa

+Enkel att installera+Bra kompatibilitet

Anledningar att undvika

-Lätt skrymmande

Schalge Sense är ett annat enkelt att installera och använda smart lås, även om dess storlek går lite på den skrymmande sidan.

Du kan låsa och låsa upp dina dörrar direkt från appen eller genom att ange koder på knappsatsen. Det finns en lås på insidan av låset för när du vill låsa dörren inifrån ditt hem.

Med appen kan du skapa och ta bort koder, bekvämt om du vill generera koder för husgäster. För att kunna använda den här funktionen måste du göra det via Wi-Fi eller via låsets inbyggda Bluetooth. I vår egen testning använde vi appen för att låsa vår ytterdörr på natten, efter att vi redan hade lagt oss i sängen och under täcket.

Appen lämnar något att önska, och du behöver tålamod för att hantera avbrutna anslutningar då och då.

Schlage Sense fungerar med Apples HomeKit, så att du kan styra ditt lås med enheter som en Apple TV, iPad eller HomePod -högtalare via HomeKit -appen.

Låset stöder också Google Assistant och Amazon Alexa, så att du bara kan använda din röst för att låsa upp och låsa enheten.

Läs hela recensionen: Schlage Sense Smart Lock

3. August Smart Lock Pro

Wi-Fi-anslutna smarts i ett diskret paket

Specifikationer

Mått: 3,4 x 3,4 tum

Vikt: 0,8lb

Effekt: 4 AA -batterier (ingår)

DAGENS BÄSTA HANDLINGAR

Skäl att köpa

+Snygg design+Säljs med Wi-Fi-brygga

Anledningar att undvika

-Dyr

August Smart Lock Pro är ett av de snyggaste smarta låsen på marknaden, men utifrån skulle du aldrig veta att det är där.

Det beror på att din deadbolt ser exakt likadan ut på utsidan (i själva verket är det samma som du alltid har haft), medan August Smart Lock Pro -pucken sitter på insidan. Detta ger ett diskret lås som fortfarande låter dig använda dina befintliga nycklar, om du så väljer.

Med appen August kan du se om din dörr är stängd och låst. Om du har lämnat huset och närmar dig det igen kommer enheten automatiskt att låsa upp när du är 20-30 meter från din dörr, vilket ger dig enkel, nyckelfri åtkomst.

Omvänt bultar låset automatiskt på plats om du lämnar huset i bråttom och du kan kontrollera att din dörr är säker med din smartphone.

Du kan också skicka nyckelfria koder till besökare eller någon som regelbundet besöker ditt hem och spåra vem som kommer in och ut genom din dörr. Slutligen kan du styra August Smart Lock Pro med ditt röstassistent: Siri, Alexa eller Google Assistant.

Du behöver en Wi-Fi-bro för att låsa upp hela potentialen för August Smart Lock Pro, och en enhet som heter Connect ingår när du köper låset.

Läs hela recensionen: August Smart Lock Pro

4. Kwikset Obsidian Smart Lock

Ingen nyckel krävs med det här pekskärmsgränssnittet

Specifikationer

Mått: 3,5 “x 5,4” x 9,9 “

Vikt: 3.01lb

Effekt: 4x AA -batterier (plus 1x 9V batteri nödsäkerhetskopiering)

DAGENS BÄSTA HANDLINGAR

Skäl att köpa

+Modern design+Skapa upp till 16 åtkomstkoder

Anledningar att undvika

-Saknar sinnesro i en nyckel

Kwikset Obsidian är ett snyggt smart lås. Den kramar hårt mot dörren för en låg profil och har en glansig glans som ger en touch av elegans till alla dörrar. Det är helt nyckelfritt, med bara en pekskärm för att ange åtkomstkoder. Du kan skapa upp till 16 inloggningar för familj och vänner.

Låset innehåller också en patenterad Kwikset -säkerhetsfunktion som heter SecureScreen som i princip hindrar någon från att se var du har rört skärmen för att mata in din kod (det genererar slumpmässiga siffror som du måste trycka på innan du anger din faktiska kod).

Detta för att förhindra att någon helt enkelt tittar på var dina fingeravtrycksfläckar finns och kopierar koden på det sättet. Kwikset Obsidian sticker ut från den smarta låsmängden på mer än ett sätt.

Ska jag köpa ett Quikset Obsidian Smart Lock?

Hur vi testar smarta lås

För att jämföra de bästa smarta låsen bedömer vi hur enkla de är att installera och styra. Vi utvärderar hur snabbt de svarar på kommandon som att låsa och låsa upp dörren, både när vi är hemma och när vi inte längre är i närheten. Vi kontrollerar också om de integreras med Alexa, Google Assistant eller Siri, och hur effektivt den relevanta röstassistenten svarar på kommandon för att styra smartlåset.

Vi utvärderar också varje modell på dess förmåga att byta ut olika stilar av dörrlås, samt hur hållbart det är, och extra kit som nav som också finns för det smarta låset. Vi överväger också om den kan användas med en nyckel om Wi-Fi-nätverket, alla funktioner som låter dig ge kort och kort tillgång till vänner och familj, och att det inte krävde att du läste en tjock bruksanvisning före användning.

Vad du bör tänka på när du köper ett smart lås

Om du försöker välja rätt smartlås för dig finns det ett antal överväganden du bör ta hänsyn till innan du bestämmer dig för den perfekta modellen för dig.

Vissa smarta lås ansluter till din smartphone med Bluetooth, men det betyder att du bara kan låsa dörren om du är i närheten. Men om du är den glömska typen som kämpar för att komma ihåg att låsa dörren, kommer en design med inbyggd Wi-Fi eller som använder en bro för att ansluta till internet och vidarebefordra instruktioner från molnet, att den kan låsas eller upplåst även om du inte längre är på boendet.

Stylingen av det smarta låset och om det passar med din nuvarande inredning bör också övervägas; eftersom det finns ett brett utbud att välja bland, inklusive traditionellt utseende enheter som förklarar sin smarta till futuristiska mönster med knappsatser och pekskärmar.

Inte alla smarta lås kan integreras med alla röstassistenter, så kontrollera att en modell är kompatibel om du redan använder en röstassistent i ditt hem och om den kommer att integreras med andra smarta hemenheter som du redan äger, till exempel hemmakamera, videodörrklockor och smarta lampor.

Fundera också på om du behöver möjligheten att ge vänner och familj kortsiktig tillgång till låset, och i så fall erbjuder smartlåset aktivitetsloggar så att du kan granska vem som har öppnat ditt hem och när.

Hur fungerar smarta lås?

Smarta lås är nyckelfria enheter som ansluter till ditt hem Wi-Fi och kan öppnas med din smartphone, vissa har också en knappsats så att en kod kan matas in för att låsa upp den också. De flesta smarta lås fungerar med röstassistenter som Alexa eller Google Assistant så att du kan använda din röst för att låsa upp dem också.

Vissa smarta lås ersätter ditt befintliga lås helt, så du måste vara trygg med DIY om du vill installera dem själv, medan andra helt enkelt passar över det befintliga låset och kräver mycket mindre DIY.

Många av de bästa smarta låsen kan användas med smarta hemnav, till exempel de bästa smarta högtalarna och smarta skärmarna, för att skapa hemautomationer. Till exempel kan du säkra ditt smarta lås och koppla in dina hemmakamera med ett kommando, eller vid en viss tidpunkt om du lämnar huset eller kanske lägger dig. Det är värt att notera att inte alla smarta lås fungerar med alla röstassistenter och smarta hemhubbar, så om du redan har ett etablerat smarta hem, kontrollera att en enhet är kompatibel innan du köper.

Är smarta lås säkra?

Liksom alla internetanslutna enheter finns det en risk att smarta lås kan hackas. Vissa goda säkerhetsmetoder hjälper dock till att minimera risken. Om det finns ett standardlösenord på smartlåset, ändra det alltid och välj ett unikt lösenord, undvik att duplicera lösenord från andra konton och använd en blandning av stora och små bokstäver, siffror och specialtecken. Se till att den inte innehåller personligt identifierbar information heller. Se till att ditt hem Wi-Fi också har ett starkt säkert lösenord och att firmware för smart lock är uppdaterad och smart lås

Avsluta dagens bästa erbjudanden

0 Shares