Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Det bästa free fokusera appar för Mac för att koncentrera dig på ditt arbete

Focus Apps för Mac - Focus To-Do Timer

När du jobbar hemifrån finns det många distraktioner. Och även om du säkert har avbrott på ett fysiskt kontor eller på en arbetsplats, är de du har hemma bara lite annorlunda. Så om du inte är van vid att arbeta hemma varje dag måste du förbereda dig för dessa störningar.

För att hjälpa dig att anpassa dig efter ett avbrott och koncentrera dig bättre på ditt arbete har vi sammanställt en lista med Mac-appar som hjälper dig att fokusera. Dessa appar använder olika tekniker och kombinationer av dem, såsom pomodoro-timern och Eisenhower Matrix-metoderna.

Om du behöver lite hjälp med att vänja dig vid att arbeta på ett hemmakontor bör dessa appar hjälpa.

Bästa fokusappar för Mac-appar

Här är en lista över de appar som vi kommer att täcka, utan särskild ordning.

1Fokus: App- och webbplatsblockerare

1Fokus-appen på Mac

Ett bra ställe att börja när du vill koncentrera dig på ditt arbete är med 1Focus. Med det här verktyget kan du blockera de webbplatser och appar som hånar dig för uppmärksamhet medan du arbetar.

1Fokusera anmärkningsvärda funktioner:

 • Lista webbplatser och appar du vill blockera.
 • Sätt upp ett schema med timmar och minuter för att blockera frestelser medan du arbetar.
 • Starta en snabb blockeringssession med alternativ som en minut, 30 minuter eller en timme.

Nycklarna till att använda 1Focus är 1) att identifiera dessa distraherande webbplatser och appar och 2) stänga appfönstret efter att du har konfigurerat, så att du inte frestas att inaktivera det. Om du menar allvar med att tänka på ditt arbete, kolla in 1Focus.

 • Tillgänglighet: Mac
 • Kosta: Free med prenumerationsalternativ i appen för proversionen som inkluderar att pausa, upprepa scheman, blockera efter kategori och lägga till undantag

Focus Matrix – Task Manager

Focus Matrix-appen på Mac

Focus Matrix-appen använder Eisenhower Matrix-metoden för tids- och uppgiftshantering (ibland kallad en brådskande-viktig matris). Med den här tekniken bestämmer du prioriteringen av uppgifter baserat på brådskande och vikt, så att du vet vad du ska fokusera på först.

Focus Matrix anmärkningsvärda funktioner:

 • Lägg till och använd anteckningar, taggar, förfallodatum (inklusive hela dagen), påminnelser, filter, sökning och en inkorg.
 • Granska uppgifter i den klassiska matrisvyn eller i en listvy om du föredrar det och zooma in på ett specifikt avsnitt om det behövs.
 • Kolla in rapporterna för slutförda uppgifter baserat på datum eller intervall, tagg eller avsnitt för att se dina framsteg och hjälpa till att utveckla arbetsmönster.

Focus Matrix är ett fantastiskt verktyg med massor av extra funktioner för att hjälpa dig veta vad du ska fokusera på och när. För tips och hjälp med att använda denna metod eller för att lära dig dess historia, gå till Eisenhower Matrix-webbplatsen.

 • Tillgänglighet: iPhone, iPad och Mac
 • Kosta: Free med ett köp i appen för proversionen som ger synkronisering mellan enheter och integration med Kalender och Be Focused-timerappen.

Fokus att göra: Pomodoro och uppgifter

Fokus att göra-appen på Mac

Focus To-Do är en uppgiftslista och en pomodoro-timer i ett. Skapa dina uppgifter och starta timern när du är redo att fokusera på en av dem. Arbeta med det tills timern går och ta sedan en fem minuters paus innan du påbörjar nästa uppgift på listan.

Anmärkningsvärda funktioner för Fokus att göra:

 • Lägg snabbt till uppgifter till idag, imorgon, kommande eller någon dag för att organisera dem omedelbart eller använda ett anpassat förfallodatum.
 • Skapa flera projekt med relaterade uppgifter.
 • Visa rapporter för alla uppgifter baserat på datum, datumintervall, projekttid och pomodoro eller uppgiftskurvor.

Så att du fokuserar på din nuvarande uppgift och inte resten på listan, kan du sätta pomodoro-timern i hela appfönstret. Då ser du bara timern med den aktuella uppgiften överst. Focus To-Do ger dig det bästa av båda med sin kombination av timer och att göra-lista.

 • Tillgänglighet: iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Android, Windows och Chrome
 • Kosta: Free med prenumerationsalternativ i appen för premiumversionen som inkluderar synkronisering mellan enheter, upprepade uppgifter, molnsäkerhetskopiering och obegränsade projekt

Arbetsflödestimer

Workflow Timer-appen på Mac

I likhet med Focus To-Do låter Workflow Timer dig lista dina projekt med uppgifter och starta en timer för din arbetssession. Appen erbjuder ett förenklat gränssnitt som låter dig koncentrera dig på de uppgifter du listar snarare än snygga färger eller funktioner.

Workflow Timer anmärkningsvärda funktioner:

 • Ställ in din arbetssessionstimer i 25 minuter och sedan din paustimer för antingen en lång paus på 15 minuter eller en kort paus på fem minuter.
 • Skapa flera projekt och lista sedan alla relaterade uppgifter.
 • Se både oavslutade och slutförda uppgifter för varje projekt.

Din timer visas snyggt i menyraden och du får ett popup-meddelande när timern är uppe. Workflow Timer är en bra att-göra-lista och timerduo för att hålla fokus där det hör hemma, på ditt arbete.

 • Tillgänglighet: Mac
 • Kosta: Free med ett köp i appen för Workflow Timer Pro-versionen som ger obegränsade uppgifter, anpassade genvägar, ett dagligt mål och teman inklusive ett mörkt tema

Slår ihop det

Med dessa Mac-appar för fokus bör du kunna koncentrera dig mer på ditt arbete och mindre på dina distraktioner. Och om du letar efter en enkel arbetstimer istället, kolla in vår lista över de bästa fokustimerna för Mac.

Använder du redan någon av de fantastiska apparna eller finns det en annan free, fokusapp för Mac som du vill rekommendera? Låt oss veta i kommentarerna nedan!