Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Det bästa företags VR -headsetet 2021: topp virtuell verklighet för företagsanvändning

De bästa affärs -VR -headseten bevisar att virtual reality inte bara är för spelare. Faktum är att det finns gott om produktivitetsrelaterade användningsområden för en av dessa. Arkitekter kan visualisera slutresultaten av sina ritningar. Affärspartners baserade på olika områden i världen kan ansluta på mer meningsfulla sätt. Och produkter kan designas i ett tredimensionellt utrymme eller visas upp för potentiella kunder innan de tillverkas.

De enda verkliga begränsningarna är pris och hårdvara. Lyckligtvis, medan ett antal VR-headset på företagsnivå fortfarande behöver en avancerad rigg som några av de bästa datorerna för att driva dem och kosta en arm och ett ben, är prisvärda alternativ perfekta för affärsbruk mer rikliga än någonsin mycket som kommersiell VR headset. Och tack vare Microsofts Windows Mixed Reality -plattform har vi sett att det kommer ett antal prisvärda headset från Dell och HP.

För att hjälpa dig hitta det bästa VR -headsetet för att ta ditt företag in i VR -världen 2021 har vi samlat våra bästa val med hänsyn till prestanda, komfort och prisvärdhet. Oavsett din budget finns det något för dig. Och med vårt prisjämförelseverktyg kan du till och med göra en utmärkt VR -affär.

1. HTC Vive Pro

Det bästa företags VR -headsetet

Specifikationer

Plattform: PC

Pris: $ 799 / £ 799 / cirka AU $ 1015

Skäl att köpa

+Högupplöst display+Blockerar ljus bättre än HTC Vive+Inbyggda hörlurar

Anledningar att undvika

-Dyraste VR-headset-Setup är svårt-Hörlurar kan spricka

Om du vill ha den bästa VR -upplevelsen för ditt företag, så är HTC Vive Pro för närvarande vårt val för det bästa VR -headsetet för företag. Den levereras med en upplösning på 2880 x 1600, vilket ger en ökning på 78% i dots per inch än standard HTC Vive. Detta leder till häpnadsväckande bildkvalitet, så om realistisk grafik är viktig är detta headset värt att överväga. Den innehåller också inbyggda hörlurar och nya nässkydd som gör det bättre att blockera ljus än HTC Vive. Installationen är dock lite komplicerad och du måste installera fyrar (små lådor) runt kontoret för att spåra HTC Vive Pro. Det är också ett av de dyraste headset i den här guiden.

Läs hela recensionen: HTC Vive Pro

2. Ventilindex

Valve Index är nästa generations VR-headset som vi har väntat på

Specifikationer

Tillgänglighet: ute nu

Pris: $ 999 / £ 919 / cirka $ 1.425

Skäl att köpa

+Bredaste synfält+’Knuckle’ kontroller

Anledningar att undvika

-Kräver en avancerad GPU-fortfarande dyr

Det råder ingen tvekan om att Valve Index är nästa generations VR-headset som folk har tuffat efter: det har en extremt skarp skärm som fungerar ganska bra även med äldre grafikkort, ett bredare synfält, en högre uppdateringsfrekvens och Valves knog kontroller, som kan spåra varje finger.

Det är det överlägset bästa virtual reality -headsetet för spelare, men det är också ett bra VR -headset för företag. Den erbjuder en betydande uppgradering till HTC Vive och går mycket smidigare än Vive Pro.

Även om det är spelorienterad design betyder det att du kanske betalar för funktioner som du inte kommer att använda i en affärsmiljö, och det kan vara lite jobbigt att ställa in saken, om du kan titta förbi dessa frågor är det riktigt bra VR -headset. Dess skärm med högre upplösning och bättre uppdateringsfrekvens tillät oss att använda den under längre perioder utan obehag, och indexkontrollerna är ett rejält steg upp från dem som levereras med Vive.

Det är dyrt, ja-och för tillfället kan det vara svårt att hitta aktier-men för de spelare som vill ha VR på nästa nivå är Valve Index det enda sättet att gå.

Läs hela recensionen: Ventilindex

3. Oculus Quest 2

Den bästa fristående affärs -VR

Specifikationer

Plattform: Fristående

Pris: $ 299 / £ 299 / AU $ 479 för 64 GB

Skäl att köpa

+Otroligt uppslukande upplevelser+Bekväm vikt

Anledningar att undvika

-Kan fortfarande orsaka åksjuka

Du vill inte släpa runt en VR-kompatibel dator när du använder ett VR-headset på vägen, som när du besöker kunder och kunder på deras kontor. Och med Oculus Quest 2 behöver du inte. Det behövs inga kablar eller extra utrustning. Det är otroligt lätt att använda och bekvämt att bära. Den låter dig uppleva 360-graders innehåll och har en skarpare 1832 x 1920 per ögonupplösning jämfört med föregångaren, som var 1440 x 1600 per öga. Tyvärr kräver den nya modellen också att du ansluter till Facebook och har introducerat annonser. Ändå är det fortfarande otroligt tillgängligt och funktionsrikt trots sina få brister. Och även om det förmodligen är det bästa VR-headsetet som finns, kan du få ut ännu mer av det när du ansluter till en VR-kompatibel dator.

Läs hela recensionen: Oculus Quest 2

4. Samsung HMD Odyssey

Det bästa headsetet för Windows Mixed Reality

Specifikationer

Plattform: PC

Pris: $ 499 (cirka £ 377, AU $ 635)

Skäl att köpa

+Otroligt skarpa bilder+Lätt och bekvämt

Anledningar att undvika

-Oinspirerad design-Inte billig

Som vi nämnde i början av denna guide erbjuder Windows Mixed Reality -headset en lysande VR -upplevelse för företag, och Samsung HMD Odyssey är för närvarande det bästa WMR -headsetet än. Även om det inte är helt i nivå med Oculus Rift och HTC Vive när det gäller ren grafikåtergivning, kommer det väldigt nära, med utmärkt byggkvalitet och prestanda. Skärmarna dyker upp med en upplösning på 1 440 x 1 600 pixlar per sida och en uppdateringsfrekvens på mellan 90 och 60 Hz. Detta är en högre upplösning än de flesta andra Windows Mixed Reality -headset, och sätter den i samma liga som HTC Vive Pro, men mindre dyr. Det är dock det dyraste WMR -headsetet till $ 499 (cirka £ 377, AU $ 635). Men det är den enda som har inbyggda hörlurar med rymdljud.

5. HTC Vive

Fortfarande ett fantastiskt VR -headset för företag

Specifikationer

Plattform: PC

Pris: $ 499 / £ 499 / cirka $ 615

Skäl att köpa

+Bästa övergripande VR -upplevelse+Programvarupartnerskap med Valve

Anledningar att undvika

-Kräver en avancerad GPU-fortfarande dyr

Om HTC Vive Pro (listad ovan) är för dyr för din budget, är den ursprungliga HTC Vive ett billigare (men ändå dyrt) val. Den har spårning i rumsskala som låter dig gå runt i ett utrymme som är 4,5 x 4,5 m stort, vilket ger fördjupning för alla som använder det-men självklart behöver du gott om utrymme för att använda det. Headsetet har två 1080p-skärmar, vilket är bra för de flesta användningsfall, även om HTC Vive Pro har en 78% ökning av punkter per tum, vilket ger en mycket skarpare skärm utöver inbyggt ljud, vilket den ursprungliga Vive saknar . Men trots att det inte är den senaste och bästa Vive, gör det faktum att det har sett några anständiga prissänkningar detta till ett av de bästa affärs -VR -headset som finns.

Läs hela recensionen: HTC Vive

6. Oculus Rift S

Efterföljaren till Oculus Rift är här

Specifikationer

Plattform: PC

Pris: $ 299 / £ 299 / AU $ 499

DAGENS BÄSTA HANDLINGAR

Skäl att köpa

+Inga externa spårningsstationer+Förbättrad bild

Anledningar att undvika

-Benägen att krascha

Även om Oculus Rift S är mer en uppdatering än en äkta nästa generations version av Oculus Rift, är det fortfarande ett steg framåt för ett av de mest populära PC VR-headset som finns. Medan S sänker uppdateringsfrekvensen jämfört med föregångaren, förbättras upplösningen för en skarpare bild. Facebook, som köpte Oculus för några år sedan, har också sett till att Rift S är bakåtkompatibel så att du kan doppa in i ditt gamla appbibliotek utan att behöva återköpa några viktiga program. Headsetet har vissa stabilitetsproblem, vilket är lite oroande. Med det sagt är detta headset bland de mest prisvärda som finns och kan leverera upplevelser i “rumsskala”, vilket gör det till ett enkelt tillägg till alla företags VR-inställningar.

Läs hela recensionen: Oculus Rift S

7. Samsung Gear VR

Det bästa mobila virtual reality -headsetet för företag

Specifikationer

Plattform: Samsung smartphones

Pris: $ 129 / ca £ 100 / cirka AU $ 120

Skäl att köpa

+Lätt vikt +Stöder flera Samsung -telefoner

Anledningar att undvika

-Pricier than Google Daydream View-Du kan inte ladda kontrollerbatterierna

Samsung Gear VR är det bästa mobila virtual reality -headsetet, och nu när det har en rörelsekontroller är det bättre än någonsin. Förutom den nya handkontrollen är den uppdaterade Gear VR lättare och mer strömlinjeformad och har en USB-C-kontakt som kopplas direkt till en Samsung Galaxy-telefon. Du behöver inte ta med dig en dator eller bärbar dator för att driva Samsung Gear VR, vilket gör den strålande att använda när du är ute på vägen. Du behöver dock en Samsung -smartphone, till exempel Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus, samt Galaxy S10 och Galaxy S10 Plus. Den medföljande rörelsekontrollen liknar HTC Vive -styrenhetens design, med en pekplatta och utlösningsknapp. Om du har en Samsung -smartphone och vill använda VR för ditt företag är detta ett utmärkt val.

Läs hela recensionen: Samsung Gear VR

Avsluta dagens bästa erbjudanden