Det bästa Final Fantasy-spelet får en remaster (nej, inte den igen)

Final Fantasy-serien återgår till sina rötter. Avslöjas vid E3 2021, meddelade Square Enix att man planerar remaster för inte ett, inte två utan alla de sex första Final Fantasy-spelen. Det är alla huvudspelen från NES-eran genom SNES.

Tyvärr var det bara en plåga av företagens planer, utan några bilder avslöjade. Men det här är formativa spel i den världsslagande franchisen, varav några är väl försenade en ny version för modern publik. Och i fallet med några av spelen är det en möjlighet för Square Enix att rätta till fel på några fler halvhjärtade remaster som har fördärvat serien.

Detta är dock ett storslaget företag som omprövar sex matcher samtidigt. Så även om det inte finns mycket att göra just nu, skulle vi bli förvånade över att se dessa spel vara mer än några förbättrade 2D-bilder och livskvalitetsfunktioner. Med andra ord, förvänta dig inte något på skalan av Final Fantasy VII Remake.

Åtgärda tidigare fel?

Square Enix har uppdaterat dessa spel i varierande grad genom åren. Det gjorde ett fantastiskt jobb med att få Final Fantasy III och Final Fantasy IV till Nintendo DS, för att snabbt få deras 8-bitars bilder en ny 3D, “chibi” -stil.

Men andra titlar har gått mycket sämre. Senast, till exempel, Final Fantasy 6 (utan tvekan det bästa Final Fantasy-spelet någonsin), överfördes till mobilen, surfplattan och PC på ett fruktansvärt sätt, med en jämn konststil som tog bort hela pixelnyansen från originalen.

Final Fantasy 6 är en riktig klassiker och en som har lämnats utan verklig vård av företaget ett tag. Om denna nyligen tillkännagivna remastered-serie bara blåser nytt liv i det enskilda spelets JRPG, turbaserade magi, kommer det att vara värt det.

Relaterade Artiklar

Back to top button