Det Àr sÄ (fÀrgglada) Polaroid x Nike-skor Àr

0 Shares

Sneakermarknaden Àr full av samarbeten mellan varumÀrken. Sneakers har blivit samlarobjekt. Det finns ett helt nÀtverk av dedikerade bloggar, influencers och sneakerspecialister som Àr dedikerade till att visa teasers och mata buzz om nya sneakerslÀpp med begrÀnsad upplaga. Turen har kommit denna gÄng till Polaroid, och det Àr att enligt vad vi har lÀrt oss i en publikation av zSneakerHeadz, en influenser av vÀrlden, skulle Nike förbereda en samarbete med mÀrket av retrokameror.

Det första samarbetet mellan Nike och Polaroid anlÀnder

Det handlar om Polaroid x Nike SB Dunk Low. En ny sko frÄn Nikes skateboardlinje.

Bilder pÄ detta nya par sneakers har lagts ut pÄ Instagram. I dem kan vi tydligt se hur designen av denna nya produkt som kommer att se ljuset nÀsta Är kommer att vara.

Det Àr inte bara ytterligare en sneakermodell med Polaroid-logotypen. De design av allt skon har inspirerad av varumÀrket. Valet av fÀrger verkar inte övertyga alla, men de har valts ut med stor diskretion. Paret har toppen av svart fÀrg, medan sulan och hÀlens botten Àr vita. Uppdelningen mellan dessa tvÄ zoner görs med hjÀlp av den typiska tickan av Nike-skor, som bildas av flera regnbÄgsfÀrgade remsor som representerar fÀrgerna pÄ Polaroid-logotypen.

Även innersulorna Ă€r fĂ€rgade och vi hittar Ă„terigen Polaroid-loggan pĂ„ insidan av plösen och i en liten detalj pĂ„ skons vrist, precis under skosnörena.

Pris och tillgÀnglighet

Polaroid x Nike SB Dunk Low skor kommer att kosta 110 dollar i USA, sÄ det Àr att förvÀnta sig att de kommer till Europa med ett pris runt 100 euro.

NÀr det gÀller lanseringsdatum, verkar allt tyda pÄ att de kommer att börja sÀljas nÀsta Är, sÀrskilt i april mÄnad, Àven om denna information inte Àr direkt bekrÀftad av Nike officiellt.

Vad har fÄtt Polaroid att göra den hÀr typen av samarbeten?

Det skulle vi kunna sÀga Polaroid lever av hans gamla hÀrligheter FrÄn det förflutna. Det mytomspunna mÀrket av snabbkameror Àr knappast dedikerat till fotografi lÀngre. De sÀljer nÄgra snabbkameror, ja, men de har inte följt samma vÀg som andra mÀrken i deras sektor.

Men sanningen Àr den Polaroid han har inte alltid levt pÄ ögonblicksbilder. MÀrket föddes 1937 och Àgnade sig Ät produktion av polariserande filter för astronomiska teleskop. Det var Edwin H. Land, son till företagets grundare, som skulle vÄga sig pÄ marknaden för kemisk fotografi. 1947 upptÀckte han en metod för att kunna skriva ut ett fotografi direkt. Deras teknik var en boom och Polaroid blev det varumÀrke vi alla kÀnner.

Men allt Ă€r inte framgĂ„ng. År 2001, Polaroid ansökte om konkurs och bolaget upplöstes. Sju Ă„r senare rĂ€ddade en grupp investerare varumĂ€rket genom att bilda ett företag som heter PLR IP Holdings LLC. Sedan dess, varumĂ€rket Polaroid Ă€r licensierat till andra tillverkare, som tillverkar fotografiska och elektroniska produkter, klĂ€der och accessoarer till dem under det mytomspunna retromĂ€rket som vi gillar sĂ„ mycket.

0 Shares