Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Det är nu enklare än någonsin att visa dina iCloud-foton på Windows

Historiskt sett har Microsoft och Apple varit helt separata och blockerat, i många fall, varandra. Men så småningom har de insett att detta inte bara är meningslöst, utan också skadar användarna mer än nödvändigt. Av denna anledning kan vi på senare tid se hur Microsoft, i de senaste versionerna av Windows, öppnar dörren lite för andra system, som Linux (med Linux-undersystemet för Windows), Android (med Android-undersystemet för Windows) och , nu, med Apple, integrering iCloud Photo Library i din standardbildvisare.

Visa dina iCloud-foton på Windows

För bara en månad sedan började Microsoft integrera iCloud-foton i sin standardbildvisare för Windows 11, men vid den tidpunkten var den funktionen endast tillgänglig för Windows Insiders. I grund och botten erbjöd Microsoft oss möjligheten att lägga till en post till iCloud-foton från sin fotovisare, liknande hur vi kan ha det just nu från OneDrive, för att enkelt kunna utforska alla våra bilder härifrån.

Efter en månads testning är den här nya funktionen nu tillgänglig för alla Windows 11-användare utan att behöva registreras i något testprogram som Insider. Det räcker med att ha den senaste versionen av operativsystemet, 22H2 eller version 2022 installerad, och följ en enkel konfiguration för att lägga till dessa foton i Windows 11.

Så här visar du iCloud-foton i Windows 11

Det första vi måste göra är installera iCloud-appen för Windows från Microsoft Store. Denna applikation har nyligen uppdaterats och lagt till integration i själva filläsaren och eliminerar alla svårigheter att ladda upp och ladda ner foton från Apples moln som hade dragit ut på tiden under lång tid. Nya iCloud för Windows är en väldigt enkel applikation som låter oss integrera Apples moln i Windows Explorer som om det vore iCloud eller Google Drive.

Förutom att installera den här applikationen måste vi också uppdatera appen Windows 11 Photos. För att göra detta behöver vi bara öppna operativsystemets applikationsbutik, Microsoft Store, gå in i bibliotekssektionen och därifrån söka och ladda ner tillgängliga uppdateringar. En av dem kommer att vara fotovisaren.

När de två ansökningarna är klara måste vi helt enkelt öppna iCloud-appen och logga in med vårt Apple-konto. När du har loggat in börjar den automatiskt synkronisera foton med PC. Synkronisering är “on demand”, precis som iCloud gör. Det är med andra ord bara miniatyrerna av bilderna som kommer att laddas ner, men de tar inte plats på hårddisken förrän vi öppnar dem och de laddas ner i sin helhet.

Nu måste vi helt enkelt öppna appen Windows 11 Photos, och vi kommer att se hur en ny sektion visas till vänster med alla iCloud-foton. Och genom att helt enkelt dubbelklicka på någon av dem kan vi se det stort.

App Foton Windows iCloud

mycket att förbättra

Även om denna funktion är uppskattad, är sanningen att den fortfarande har mycket utrymme för förbättringar. Det första vi kommer att märka är att appen sparar bilderna på sitt eget sätt. Den respekterar inte datumet för tillfångatagandet av densamma, och många av dem förefaller oss totalt oordnade. Dessutom finns det foton som utan uppenbar anledning inte laddar miniatyren. Och det som oroar oss mest är det den stöder inte iOS Live Photos . Därför, om vi har tagit animerade bilder, kommer dessa att visas som statiska bilder.

Vi hoppas att alla dessa detaljer kommer att poleras i framtida uppdateringar.