Det är förbjudet att klä sig ut som Jokern att gå och se filmen

0 Shares

Du kan inte förklädas som en Joker

Många biografer i USA vidtar alla typer av försiktighetsåtgärder inför nästa veckas premiär. Vi hänvisar naturligtvis till ankomsten av Joker, Todd Phillips nya film med Joaquín Phoenix i huvudrollen har skapat uppmärksamhet sedan starten, även om det under de senaste veckorna har sett mer i orkanens centrum än någonsin.

Flera är skäl som har lett till att filmen är på allas läppar: först och främst på grund av huvudperson i fråga. Det är inte första gången vi ser Joker på skärmen, långt ifrån det, men vi har aldrig gjort det ur ett realistiskt, intimt och mörkt perspektiv som det som presenterades av Philips, dess regissör. För det andra av recension, som lyfter den till biografens topp och samlar bara beröm och bra analys eftersom den visades för de första experterna. Tredje av utmärkelser samlade in. Och är det så att en film som denna har vunnit Gyllene lejonet vid filmfestivalen i Venedig, något helt oväntat på grund av filmens tema – en serieskurk? I Venedig? Galen.

Joker

Slutligen, och mest oroande av allt, för populär förväntan som den har genererat. I slutändan presenterar filmen oss en man som är upprörd av ett samhälle där han inte passar in och som verkar göra en bock i vissa sektorer. Som vi berättade för bara några dagar sedan är FBI och den amerikanska militäravdelningen själva oroliga för hur människor kommer att reagera på premiären, särskilt efter att ha upptäckt vissa meddelanden på sociala nätverk och på vissa gruppers djupa nät, känd för sin marknadsföring handlingar våldsamma och hatfulla, vilket tyder på att massskott kan inträffa den första dagen av screening.

Förutom att skärpa övervakningen mer än någonsin har vissa biografer vidtagit ännu en åtgärd: förbjuda människor att klä sig ut av Joker att gå och se filmen. I vissa teatrar är det redan förbjudet att använda masker eller leksaksvapen – sedan inspelningen av en skytte som inträffade 2012-, men nu har undantagsvis denna nya regel lagts till som förbjuder åskådare att klä sig och sminka sig som karaktären .

Direktören för biografkedjan Landmark, där åtgärden antogs i första hand, försäkrar att det han söker med detta är att “kunderna känner sig bekväma i sin miljö.” AMC-teatrar, under tiden, tror inte nödvändigt genomdriva denna regel, och de fortsätter att låta människor komma i kostymer, men utan masker, ansiktsfärg eller föremål som döljer ansiktet.

Tror du att allt som rör filmen överdrivs för mycket?

0 Shares