Dessa tvÄ attacker Àr de mest anvÀnda nu och du kan undvika dem

0 Shares

NÀtfiske och brute force, de tvÄ mest anvÀnda hoten

En rapport presenterad av Onormal sÀkerhet visar hur nÀtfiske och brute force-attacker Àr tvÄ hot som har stor inverkan pÄ anvÀndarnas sÀkerhet. De varnar till och med för att de kan Àventyra företagens rykte.

Dessa tvÄ attacker Àr de mest anvÀnda nu

I sin rapport analyserade de e-postattacker inom olika industrisektorer, sÄsom konsumentvaror, tillverkning, teknik, media, finans eller medicinska tjÀnster. Resultaten visade att 32,50 % av alla företag som analyserades var offer för brute force-attacker i början av juni. Dessutom upplevde 61 % ett e-postattackförsök under det kvartalet.

Under de analyserade mÄnaderna sÄg sÀkerhetsforskare en mycket betydande ökning av nÀtfiske och brute force attacker . I bÄda fallen var mÄlet att stjÀla anvÀndarnas lösenord och att kunna kontrollera deras konton. NÀr de vÀl fÄr Ätkomst kan dessa konton anvÀnda dem för att utföra ytterligare sÀkerhetsattacker pÄ andra medarbetare, leverantörer eller kontakter i allmÀnhet.

FrÄn Abnormal Security indikerar de det social ingenjörskonst har en ökande vikt i cyberattacker. Hackare letar efter ett sÀtt att lura offret, vinna deras förtroende och fÄ dem att klicka pÄ en lÀnk eller ladda ner en fil.

MÄlet med allt detta Àr att uppnÄ spoofing. De vill ta kontroll över kontona, lÀsa meddelanden, konfidentiell information och i slutÀndan Àventyra bÄde företag och organisationer, sÄvÀl som anvÀndarna sjÀlva. Precis som det finns olika metoder för att stjÀla Wi-Fi, har hackare ocksÄ sÀtt att stjÀla lösenord.

Nuevo truco para robar contraseñas

Tips för att undvika nÀtfiske och brute force-attacker

SÄ vad kan vi göra för att undvika dessa typer av attacker? Oavsett om du Àr hemanvÀndare eller om du arbetar pÄ ett företag och vill skydda dina konton Àr det viktigt att du tar hÀnsyn till vissa rekommendationer.

Skapa starka lösenord

Det första vi bör rekommendera Àr att anvÀnda nycklar som Àr riktigt sÀkra . Vi mÄste anvÀnda unika, slumpmÀssiga lösenord som har skapats med allt som behövs för att skydda kontona. Vi bör till exempel aldrig anvÀnda saker som vÄrt namn, telefonnummer eller nÄgot ord eller nummer som relaterar till oss. Detta kan underlÀtta brute force attacker.

För att skapa tillförlitliga lösenord kan vi alltid hjÀlpa oss med nyckelansvariga som skapar lösenord som uppfyller alla krav.

Aktivera tvÄstegsautentisering

Detta kan hjÀlpa oss bÄde att undvika nÀtfiske och brute force-attacker. Det lÀgger i princip till ett extra lager av skydd om lösenordet Àventyras. Det bestÄr av att fÄ en kod via SMS eller av en applikation som Google Authenticator för att komma Ät kontot.

Fler och fler tjÀnster anvÀnder 2FA . Till exempel lÄter sociala nÀtverk som Facebook eller Twitter dig anvÀnda det och det Àr mycket anvÀndbart för att förbÀttra sÀkerheten. Detta tjÀnar till exempel för att skydda bankkontot.

Sunt förnuft

Men om det Àr nÄgot viktigt sÄ Àr det det sunt förnuft . I det hÀr fallet kommer det sÀrskilt att skydda oss frÄn nÀtfiskeattacker. Normalt kommer dessa attacker genom att skicka ett e-postmeddelande som innehÄller en falsk lÀnk, ett SMS med lÀnkar till uppsÄtligt modifierade sidor, etc.

Om vi ​​undviker att göra misstag, om vi bara loggar in frĂ„n officiella webbplatser, och Ă€gnar stor uppmĂ€rksamhet Ă„t URL:en, kommer vi att undvika de fruktade nĂ€tfiskeattacker som kan stjĂ€la vĂ„ra lösenord.

DÀrför Àr det hÀr nÄgra tips som vi kan ta hÀnsyn till för att undvika tvÄ av de vanligaste attackerna idag: Phishing och brute force. Vi mÄste alltid skapa lösenord som Àr sÀkra och undvika att göra nÄgon typ av misstag.

0 Shares