Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Denna Acer gaming laptop kostar bara 649 euro och är en maskin

Acer Nitro 5 för 650 euro

Acer Nitro 5

Vid första anblicken är det 15,6-tums skärm med Full HD-upplösning, den RGB bakgrundsbelyst tangentbord eller dess blygsamma dimensioner kan fånga din uppmärksamhet, men det mest överraskande är inuti. Och det är att denna Acer Nitro 5 innehåller en Core i5-11400H processor på 2,70 GHz med 8 GB RAM , 512 GB SSD-lagring och en NVIDIA RTX 3050 grafik som ger dig tillräckligt med fält för att spela aktuella spel.

Det är en mycket intressant kombination som vanligtvis ligger runt 1 000 euro, men tack vare de 37 % rabatt den har på Amazon kan den bli din för endast 649 euro .

Värde?

Acer Nitro 5

Det verkar för oss vara en fantastisk utrustning, eftersom den gör att du kan spela aktuella spel utan problem. Det är sant att upplösningen på skärmen förblir på Full HD (1920 x 1080 pixlar) , men mer upplösning skulle påverka prestandan så länge vi vill spela i inbyggd upplösning. Åtminstone panelens uppdateringsfrekvens når 144 Hz vilket är perfekt för skyttar och onlinetävlingar.

Den innehåller också ett Killer Ethernet E2600 nätverkskort och Wi-Fi 6 , så det finns gott om anslutningar. RAM-minnet är något knappt med de där 8 GB DDR4, men det är två moduler som kan uppdateras senare.

Vad du bör tänka på är att det inte innehåller något operativsystem, så du måste installera Windows själv. Det är en strategi som många tillverkare använder för att sänka priset med några euro genom att inte inkludera en operativsystemlicens, och många väljer att installera Linux, vilket är freeoch inte tvingas betala mer än nödvändigt.

Alternativ?

Utbudet av denna Acer-modell är mycket aggressivt, så det är mycket svårt att hitta alternativ som matchar dess pris. Vi kan hitta en ASUS TUF Gaming F15 med samma egenskaper, dock med mer RAM (16 GB), men priset uppgår till 729 euro. Det innehåller naturligtvis inte heller något operativsystem.

Vi kan också hitta en Lenovo IdeaPad Gaming 3 med liknande funktioner, men väljer en AMD Ryzen 5 5600H-processor. I dess fall kommer den med operativsystemet FreeDOS som i princip tjänar till att slå på den, så du måste också installera Windows på egen hand.

Som du kan se är utbudet av Acer-modellen fantastiskt, och med tanke på att det är ett Flash-erbjudande från Amazon så är det bäst att skynda på innan den försvinner, eftersom det är mycket troligt att den har några timmar kvar tills den försvinner helt .